Ötvenkét piacon, köztük Magyarországon is elérhető immár a PayPal személyközi elektronikus fizetési megoldása. Van arra is esély, hogy népszerűbb lesz, mint a készpénz vagy a banki utalás.

A PayPal bő évtizede foglalkozik a biztonságos netes fizetés kereteink megteremtésével. Egykor gyümölcsöző piacra törtek be, hiszen az Egyesült Államokban a mai napig nehézkes az egyik banknál tartott számlánkról egy másik banknál lévő ügyfélnek pénzt küldeni. Magyarországon az EU-s jogharmonizáció miatt ezeknek a tranzakcióknak maximum 4 órán belül le kell zajlaniuk, az USA-ban viszont ez akár több napig is eltarthat.

A PayPal azt is felmérte, hogy több mint 50 milliárd dollárnyi olyan kintlévőség van a világban, amelyet az emberek a barátaiknak adtak kölcsön. Sokak számára nehézkes, hogy figyelmeztessék ismerőseiket arra, legyenek szívesek visszafizetni a tegnap sörözésre elkért összeget. Ezeket a kölcsönöket, ha bármikor is megadják őket, rendszerint készpénzben rendezik.

Ennél a pontnál jöhet képbe a paypal.me szolgáltatás, amellyel immár itthon is biztonságosan küldhetünk és fogadhatunk pénzösszegeket egyetlen, személyre szóló link segítségével. A rövid, leginkább a Facebook-profilhoz hasonlító linket nagyon egyszerű eljuttatni a címzetthez (akár sms-ben vagy egy chatablakban is), ez egy diszkrét figyelmeztetés lehet a kölcsön visszadására.  A fogadó félnek a fizetéshez nincs más dolga, mint a kapott linkre kattintani, belépni a saját PayPal-fiókjába és átutalni az összeget.

A cél tehát az, hogy legyen egy egyszerű felület a barátok, családtagok, munkatársak közötti tranzakciók lebonyolítására. A cég persze nem csak magánszemélyeknek teszi elérhetővé a szolgáltatást. Bárkinek jó lehet, akinek kényelmesebb egy linket kirakni, mint a beépíthető PayPal gombot bekötni az oldalába. Kérdés persze az, hogy van-e hajlandóság a tegnapi halmozódás online rendezésére, nem egyszerűbb-e másnap csak visszahívni sörözni kedves barátainkat.

Szerző: Sarnyai Tibor

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/02/pay-pal-me-4.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/02/pay-pal-me-4-150x150.jpgNews CityNagyvilágadósságbehajtás,PayPal,paypal.me,pénzügyi tranzakciók bonyolítása,személyközi utalásokÖtvenkét piacon, köztük Magyarországon is elérhető immár a PayPal személyközi elektronikus fizetési megoldása. Van arra is esély, hogy népszerűbb lesz, mint a készpénz vagy a banki utalás. A PayPal bő évtizede foglalkozik a biztonságos netes fizetés kereteink megteremtésével. Egykor gyümölcsöző piacra törtek be, hiszen az Egyesült Államokban a mai napig...