Táplálkozási szokásaink gyökerei a gyerekkorig nyúlnak vissza. A felnőttek magatartása mindenben, így az étkezés terén is követendő mintaként szolgál a gyerekek számára. A reggeli és a tízórai igen jó befektetés, ami az egészségünket illeti. Ha valaki tudatosan jól és jót reggelizik, egész nap jobban tud figyelni és több energiával rendelkezik munkája, tanulmányai során. Mi történik azonban akkor, ha mégis elszalad velünk a ló? Hogyan fogjunk hozzá a változáshoz? Hogyan vigyázzunk a testünkre?

A természetes étvágycsökkentés és ezzel együtt a helyes táplálkozás nem kizárólag a túlsúlyosak elnyűtt témája, ugyanis a táplálkozás helyes irányba terelésével nem csupán fogyunk, ha kell, de hízhatunk is, sőt, gyógyulhatunk is, ha a testnek éppen arra van szüksége.

A táplálkozási szokásaink megváltoztatásával, herpesztől a potenciazavarokon és a koleszterin problémán át a cukorbetegségig és a rákos megbetegedésekig helyre állnak a szervezet funkciói.

A test egyszerűen beállítja a saját egyensúlyi állapotát. Nekünk ehhez semmi extrát nem kell tennünk, elég, ha hagyjuk dolgozni és bízunk benne. Ha a több százezer életben tartó funkciót egyszerre tudja biztosítani számunkra, akkor talán a plusz kilóink leolvasztásával is megbirkózik.

Amit tennünk kell, az a testünk rendszeres mozgatása, rugalmasan tartása, tisztán tartása, jó táplálása és a vízzel való bőséges ellátása.

Egy váltás soha nem könnyű. De gondoljunk csak arra, hogy ízlelőbimbóink érzékelése már az eslő 3 nap alatt megváltozik. A cukros, lisztes ételek hiányában kitörünk a vércukor ingadozás okozta kínzó éhségérzet csapdájából, így nyugodtan éljük meg az új ízek, egyszerű ételek okozta testi megkönnyebbülést.

A titkos összetevő

Kezdjük a reggelt 7-8 dl langyos citromos vízzel. Türelmetlenebbek és gyorsabban fogyást várók kiegészíthetik ezt zöld tea, spirulina alga, multivitamin plusz ásványanyag és káposztaleveskapszulával illetve egyéb minősített anyagcsere gyorsítóval. A gyormorfájósoknak is ajánlott, mert az így higított citromlé gyógyít, erős lúgosító és méregtelenítő hatása van. Ez az ital úgy csúszik le ébredés után, hogy a rendkívül kevés vizet fogyasztók is meg fognak lepődni. Fontos, hogy langyos-meleg legyen!

A fogyás további titka, hogy a szaftos szalonnázás helyett, reggelire fogyasszunk inkább el egy darab nagy vagy egy marék apró szemű gyümölcsöt, asztalt szilvát vagy igyunk ízlés szerint 2-3 db gyümölcs ill. zöldség turmixot. Egy dolgot semmiképpen ne felejtsünk el: ÉHEZNI TILOS! Nem szabad az anyagcserét lelassítani, sőt egy 3 óránkénti kis étkezéssel azon kell lennünk, hogy inkább szinten tartsuk azt.

Tízóraira érjük be egy darab gyümölccsel vagy egy kis sovány sajttal. Délben szavazzuk meg magunknak a salátát vagy bármilyen tészta nélküli levest. Uzsonnára egészítsük ki gyümölcsünket egy pár szem mandulával vagy dióval, majd vacsorára (nem később, mint 18 óra) dőzsöljünk: kerüljön az asztalra friss sajt, joghurt, tojás, hús is a saláta mellé. A fehérjéket fogyaszthatjuk uborkával, céklával, paradicsommal is.

Figyelem, már az 1 hetes „próba” időszak is csodákat eredményez!

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/02/diétázás1.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/02/diétázás1-150x150.jpgNews CityÉletmóddiéta,étvágycsökkentés,reform táplálkozás,súlycsökkentésTáplálkozási szokásaink gyökerei a gyerekkorig nyúlnak vissza. A felnőttek magatartása mindenben, így az étkezés terén is követendő mintaként szolgál a gyerekek számára. A reggeli és a tízórai igen jó befektetés, ami az egészségünket illeti. Ha valaki tudatosan jól és jót reggelizik, egész nap jobban tud figyelni és több energiával...