Egy 17 éves magyar fiút ünnepelt a tenisz-világ. Hét évvel Fusovics Márton wimbledoni győzelme után most Piros Zsombor junior játékosnak sikerült Yshai Oliel legyőzévésel bajnokká válnia Melbourne-ben.

A junior ranglista 23. helyén álló Piros élete második Australian Openjén indult és hatalmas játékkal, óriási formában játszva jutott el a döntőig. A fináléig egyetlen szettet sem vesztett el.

Izraeli ellenfele jól kezdte a mérkőzést, de végül Piros Zsombor bizonyult a jobbnak. A győzelmet követően mégis azt nyilatkozta, ellenfele szerinte jobb volt, támadóbb szellemben játszott, az ő védekezése azonban meghozta végül az eredményt.

“Gratulálok Isainak, jó meccs volt. Köszönöm mindenkinek a támogatást, ti voltatok a legjobb közönség. Remélem, ti is élveztétek”– mondta a magyar fiú az Ausztráliában összegyűlt magyar közönségének.

Piros Zsombor öt éves kora óta teniszezik és megingathatatlan nyugalma miatt példaképének Roger Federert tartja. A mostani diadal előtt is szép sikereket ért már el a teniszben. 2015-ben élete első felnőtt tornáján három hazai top tízes játékos legyőzésével hódította el a trófeát. Aztán a korosztályos bajnokságon a 16 évesek között is ő volt a legjobb.

2016 februárjában pedig felnőtt országos bajnok lett fedett pályán, a címvédőt kellett hozzá legyőznie. Tavasszal a Roland Garros-on a legjobb 16 közé verekedte be magát, majd augusztusban az U18-as mezőnyben bronzérmet nyert az Európa-bajnokságon.

A fiatal játékos úgy nyilatkozott a televízióban, hogy a legfontosabb az alázat, mert “anélkül a profi életben nincs jövő”. Ez csak egy állomás, a sikerben három-négy napig lehet fürdeni, de aztán tovább kell lépni – gondolkodik a győzelméről Piros. Jövőbeni feladatai között pedig a fizikumának megerősítése szerepel.

Utoljára Grand Slam-tornát 2010-ben nyert magyar férfi teniszező, akkor Wimbledonban lett bajnok Fusovics Márton. Ausztráliában, Melbourne-ben pedig magyar játékos – Kapros Anikó – 2000-ben emelhette magasba utoljára a győzelemért járó trófeát.

Szerző: bb

Forrás:

https://www.origo.hu/

https://hu.wikipedia.org/wiki/Piros_Zsombor

http://hvg.hu/

http://www.m4sport.hu/

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/02/piros-zsombor-5.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/02/piros-zsombor-5-150x150.jpgNews CityBelföldGrand Slam győzelem,Piros Zsombor,tenisz győzelem,tenisz junior ranglistaEgy 17 éves magyar fiút ünnepelt a tenisz-világ. Hét évvel Fusovics Márton wimbledoni győzelme után most Piros Zsombor junior játékosnak sikerült Yshai Oliel legyőzévésel bajnokká válnia Melbourne-ben. A junior ranglista 23. helyén álló Piros élete második Australian Openjén indult és hatalmas játékkal, óriási formában játszva jutott el a döntőig. A...