Az amerikai elnök beiktatása utáni első elnöki rendeletében máris jelezte, hogy komoly változások lesznek. Például új egészségügyi törvényt készít elő.

A volt elnökhöz kötődő ObamaCare több mint 20 millió amerikai számára adott lehetőséget arra, hogy egészségbiztosítást kössön. Donald Trump beiktatása napját, január 20-át nemzeti ünneppé, a hazafiasság napjává nyilvánította, illetve élesen bírálta a médiát, amiért szerinte hazug módon azt állította, hogy a valóságosnál jóval kevesebben vettek részt a pénteki ünnepségen.

Trump azon nyomban megtámadta azokat az autógyártókat is, akik nem az Egyesült Államokban, hanem Mexikóban gyártanak. Nem állt meg ott, hogy hatalmas importvám kivetésével fenyegetőzzön, kijelentette, nem tartja igazságosnak, hogy míg New Yorkban sok Mercedest lehet látni, addig a németek kevés Chevrolettet vásárolnak. Megjegyzéseit már a német kormány sem hagyhatta szó nélkül, Sigmar Gabriel gazdasági miniszter kijelentette: az amerikai autógyártás gyengébb és sokkal drágább, mint a német és ha Trump azt akarja, hogy több amerikai autó fogyjon, akkor gyártsanak jobbakat.

Az elnök hamarosan fogadja Theresa May brit kormányfőt, aki jelezte: félelem nélkül megmondja, ha valamit elfogadhatatlannak tart. Trump beiktatása után több ezren gyűltek össze a Trafalgar téren, hogy elnöksége ellen tiltakozzanak. Női szervezetek készítették elő a demonstrációt – Trump nőket becsmérlő megjegyzései miatt.

Szerző: Sarnyai Tibor

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/01/Trump-első-napja-2-1024x708.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/01/Trump-első-napja-2-150x150.jpgNews CityNagyvilágamerikai elnök,Donald Trump,Trump korszak,Trump új törvényei,Trump ünnepnapjaAz amerikai elnök beiktatása utáni első elnöki rendeletében máris jelezte, hogy komoly változások lesznek. Például új egészségügyi törvényt készít elő. A volt elnökhöz kötődő ObamaCare több mint 20 millió amerikai számára adott lehetőséget arra, hogy egészségbiztosítást kössön. Donald Trump beiktatása napját, január 20-át nemzeti ünneppé, a hazafiasság napjává nyilvánította, illetve...