Érzékiség, tabu döngetés, szex. Életünk felvállalt vagy eltitkolt középpontjai. Nem véletlen, hogy a XIX. század végi szexuális forradalomnak köszönhetően olyan sokan ismerték fel a benne rejlő kiapadhatatlan pénzforrást.

A XIX. századi franciák híresen áldoztak a szerelem oltárán. A századfordulós Párizs tökéletes helyszíne volt az elfojtott vágyak megélésének, a prostitúció térhódításának, a luxus bordélyházak megszületésének.

A történelmi adatok tanulságai szerint legalább 18 olyan nyilvánosház üzemelt a városban, amit csak a felső tízezer engedhetett meg magának. Ezekben az intézményekben mindenki prémium szolgáltatást vásárolhatott magának. A perverzió és a különleges kívánságok, a szex azonos neműekkel, a gruppen egyáltalán nem voltak ismeretlen fogalmak. Sőt! Kevés olyan kívánság létezett, amit az erotika hősnői ne váltottak volna valóra.

Az egyik leghíresebb bordély, a Le Chabanais volt, melyet Madame Kelly vitt sikerre. Lányai nyitott szellemű, képzett, luxus prostik voltak, akik pénzt, kosztot és kvártélyt is kaptak a kéjelgésért cserébe. Ezek a nők nem szégyelltek elektromos forgó asztalon terpeszteni vagy alkalomadtán nagyobb testű kutyákkal is közösülni, csakis a kukkolást élvező, fizető közönség kedvéért. A Chabanais-ban nagyon sok híresség fordult meg. A legtöbben visszatérő vendégként élvezték a ház „szeretetét”. A rossz nyelvek szerint, az arisztokraták, királyi leszármazottak, gazdag külföldiek mellett, még Marlene Dietrich is járt itt.

A bordélyok a menekülés és kikapcsolódás helyszínei. Ma már, azonban, csak Toulouse – Lautrec képein köszön vissza ez az igazi fényűzés: a süppedő szőnyegek, a csillogó tükrök és az édes parfüm mindent elárasztó világa.

Szerző: Kovács Eni

Forrás:

www.rubicon.hu

www.mult-kor.hu

www.hvg.hu

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/01/body-3055963_960_720.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/01/body-3055963_960_720-150x150.jpgNews CityÉletmódbordély,Chabanais,erotika,gruppen,nyilvánosház,prostitúció,szex,szexuális vágyakÉrzékiség, tabu döngetés, szex. Életünk felvállalt vagy eltitkolt középpontjai. Nem véletlen, hogy a XIX. század végi szexuális forradalomnak köszönhetően olyan sokan ismerték fel a benne rejlő kiapadhatatlan pénzforrást. A XIX. századi franciák híresen áldoztak a szerelem oltárán. A századfordulós Párizs tökéletes helyszíne volt az elfojtott vágyak megélésének, a prostitúció térhódításának,...