A magyar tulajdonosok eladták a Sziget többségi, 70 százalékos tulajdonrészét egy brit-amerikai befektetőcégnek – írja a Forbes.

Lakatos Péter részét még a tranzakció előtt visszavásárolta az alapító Gerendai Károly. A társasághoz tartozik a Sziget mellett a Balaton Sound, a VOLT Fesztivál, a Gourmet Fesztivál és a Gyerek Sziget. A Forbes értesülései szerint a vevő brit, az Edition Capital, melynek már vannak befektetései a média-, illetve szórakoztatóiparban. A mostani tranzakcióban szintén érdekelt az Edition Capitalen keresztül az amerikai Providence Equity Partners befektetési alap, mely szintén a média- és telekommunikációs szektorra specializálódott.

Az angol és amerikai partnerek befektetőként jelennek meg a Sziget mögötti Sziget Kulturális Menedzseriroda Kft.-ben. A cég 30%-át megtartják az eddigi tulajdonosok a korábbi arányoknak megfelelően: Gerendai mellett Fülöp Zoltán, Lobenwein Norbert és Takács Gábor továbbra is tulajdonos marad.

Gerendai Károly, a Sziget alapítója azt mondta, örömére szolgál, hogy a Sziget a továbbiakban a Providence partnereként egy következő növekedési és fejlesztési fázisba léphet. Az elmúlt években sok megkeresést kaptak mind pénzügyi, mind szakmai befektetőktől, de a legszimpatikusabb a Providence ajánlata volt, mert új lehetőségeket nyitott meg. Az új partner segítségével hatalmasat léphetnek előre, így elkezdhetnek egy sor olyan ambiciózus projektet, amelyet már egy ideje szerettek volna megvalósítani.

Szerző: Sarnyai Tibor

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/01/sziget-eladás-1-1024x538.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/01/sziget-eladás-1-150x150.jpgNews CityKultúraBalaton Sound,Gerendai Károly,magyar fesztiválok,Providence,Sziget Fesztivál,VOLTA magyar tulajdonosok eladták a Sziget többségi, 70 százalékos tulajdonrészét egy brit-amerikai befektetőcégnek – írja a Forbes. Lakatos Péter részét még a tranzakció előtt visszavásárolta az alapító Gerendai Károly. A társasághoz tartozik a Sziget mellett a Balaton Sound, a VOLT Fesztivál, a Gourmet Fesztivál és a Gyerek Sziget. A...