Brutálisan veszélyes diétás módszerek terjednek szerte a világon: ami elkeserítő, hogy egyre több, nem kimondottan elhízott ember is kipróbálja ezeket.

A legőrültebb és végül halálos kimenetelű módszerek (a legtöbb voltaképpen koplalás) a normál testalkatúak esetében pusztítóbbak, hiszen hamarabb okoznak egészségügyi problémát. Tragikus példa erre annak a 21 éves brazil modellnek az esete is, aki vékonysága ellenére szigorú diétába kezdett. A Giorgio Armaninak is dolgozó Ana Carolina Reston csupán almát és paradicsomot fogyasztott. A lány a koplalás megkezdését követő harmadik héten kórházba került. Az orvosok megállapították, hogy Anának veseelégtelensége lett, majd hamarosan a többi szerve is felmondta a szolgálatot és a modell elhunyt.

Sajnos esete nem egyedülálló, hiszen egyre több, egyébként normál testalkatú lány esik áldozatául valamilyen őrült diétás módszernek. A legdrasztikusabb diéták természetesen nem csak a vékony lányokra veszélyesek, hanem a valóban túlsúlyos személyekre is, hiszen az ész nélküli koplalás minden ember szervezetét rendkívüli módon megviseli.

Az Egyesült Államok étkezési zavarokkal foglalkozó szakemberei megkongatták a vészharangot például az életveszélyes tampondiéta miatt is. Követői narancslébe, limonádéba vagy vízbe áztatott tampont nyelnek le annak reményében, hogy sokáig nem lesznek éhesek.

Ha tényleg fogyni akar, eszement diéták helyett inkább az egészséges táplálkozáshoz és a rendszeres sporthoz érdemes fordulni.

Szerző: Sarnyai Tibor

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/01/woman-3177574_960_720.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/01/woman-3177574_960_720-150x150.jpgNews CityEgészséganorexia,diéta,egészséges életmód,fogyókúrás módszerekBrutálisan veszélyes diétás módszerek terjednek szerte a világon: ami elkeserítő, hogy egyre több, nem kimondottan elhízott ember is kipróbálja ezeket. A legőrültebb és végül halálos kimenetelű módszerek (a legtöbb voltaképpen koplalás) a normál testalkatúak esetében pusztítóbbak, hiszen hamarabb okoznak egészségügyi problémát. Tragikus példa erre annak a 21 éves brazil modellnek...