Bár a felmérések szerint április és május lehet a csúcsszezon az álláshirdetések szempontjából, a legtöbb önéletrajz mégis januárban kerül a világhálóra. A munkát keresők többsége az újévi fogadalmakban és a nyári pihenéseket követő újrakezdésben hisz.

Egy 2016-os felmérés szerint a cégek többsége januárban tervez új kollégákat felvenni. A magyar munkaadók 19 százaléka kalkulál létszámbővítéssel, és csak mindössze 4 százalékuk elbocsátással, a nagy többség azonban semmiféle változtatásra nem készül 2017 első negyedévében – derült ki a ManpowerGroup munkaerőpiaci szolgáltató cég 750 munkaadó bevonásával készített legfrissebb Munkaerőpiaci felméréséből.

Hogyan keressünk állást?

Elsődleges szempont, hogy csak olyan munkát pályázzunk meg, amelynek betöltésére alkalmasak vagyunk. Nem árt az sem, ha ezt az önéletrajzunk is tükrözi. Járjunk nyitott szemmel és legyünk tisztában saját magunkkal, értékeinkkel!

Hol keressünk állást?

Kézenfekvő és egyszerű a különböző állásportálok hirdetései között keresgélni. Hogy folyamatosan értesüljünk a legújabb nyitott pozíciókról érdemes regisztrálni vagy az adott cég hírlevélére feliratkozni. Ehhez általában elegendő néhány adatot megadni és az önéletrajzot feltölteni. Vannak különféle gyűjtőoldalak is, amelyek más portálokon megjelenő lehetőségeket összesítik.

Ha vannak konkrét elképzeléseink, céljaink és esetleg azt is tudjuk, hogy melyek azok a cégek, ahol szívesen valóra váltanánk álmainkat, böngésszük honlapjukat, vagy regisztráljunk a karrieroldalukon! Figyeljük a híreiket, és akár újra és újra jelentkezzünk, ha ott a lehetőség.

Bátraknak áll a világ! Ha valóban eltökéltek vagyunk, keressük meg azt a céget, ahol dolgozni szeretnénk. Még akkor is, ha épp nincs meghirdetett pozíciójuk, nem keresnek új kollégákat. Mindenhol szeretik a motivált alkalmazottat. Ha elég kitartóak vagyunk, előbb vagy utóbb egy személyes találkozóra is sor kerülhet.

Friss diplomásként, álláskeresőként kiváló lehetőség a személyes találkozóra és tájékozódásra az állásbörze, mert egy-egy ilyen rendezvényen akár több száz cég is képviselteti magát. Az újságokban megjelenő hirdetéseket is megéri naponta átböngészni vagy ott van az álláskeresés hagyományos módja: a munkaügyi központoknál való jelentkezés.

Végül, de nem utolsó sorban: ne feledkezzünk meg az ismerőseinkről! A kapcsolatok ereje és a problémák másokkal való megosztása olykor csodákra képes. A statisztikák nagy része azt az eredményt mutatja, hogy az állásokat az emberek leggyakrabban az ismerőseiken keresztül kapják meg.

Milyen állást keressünk?

Az előrejelzések szerint 2017-ben elsősorban építőipari munkásokra lesz szükség. De várnak új munkaerőt a kereskedelembe és persze az eddig is népszerű szakmákba, mint gyártás, raktározás, kommunikáció és vendéglátás.

Szerző: bb

Forrás:

http://www.ridikul.hu/

https://jobline.hu/

https://www.profession.hu/

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/01/álláskeresés2.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/01/álláskeresés2-150x150.jpgNews CityBelföldálláskeresés,karrier,karrier tervezés,munkaerőpiac,munkakeresés,sztár szakmákBár a felmérések szerint április és május lehet a csúcsszezon az álláshirdetések szempontjából, a legtöbb önéletrajz mégis januárban kerül a világhálóra. A munkát keresők többsége az újévi fogadalmakban és a nyári pihenéseket követő újrakezdésben hisz. Egy 2016-os felmérés szerint a cégek többsége januárban tervez új kollégákat felvenni. A magyar...