Egyre többet vásárolunk az interneten. 2016 első félévében közel 131 milliárd forintot költöttünk el online. A PayPal és a GfK kutatásai szerint a magyar e-vásárlók túlnyomó többsége (75 százaléka) külföldi webáruházakban vásárol, leggyakrabban Kínából, az Egyesült Királyságból, Németországból vagy az Egyesült Államokból rendelünk termékeket.

A top 10 webáruház a teljes magyar forgalom ötödét tudhatja magáénak.

Az eBay-t a világ minden táján használják nem csak a vásárlók, hanem az eladók is. Hazánkban különösen népszerű, mivel egyes termékek akár az átlagos magyarországi ár feléért beszerezhetőek. A webshop az összes hazai fogyasztói vásárlás 7,3 százalékát hasította ki 2014-ben. Érdemes az oldalon böngészni, mivel óriási a kínálat és számtalan alkalommal van lehetőségünk nagyon kedvező szállítási feltételekkel rendelni.

Népszerű még az Alibaba, amely a világ egyik legnagyobb online vállalata a maga 386 millió vásárlójával. Alapvetően gyárak, gyártók kínálják portékájukat, a cég pedig túlnőtt a kínai kereskedelmen. A portál még ugyan kínai, de az árusok között találunk dél-koreai kereskedőt és más nációjú eladókat is.

Több mint egymillió szálláshely közül válogathat a Booking.com oldalán, aki utazni szeretne. Jellemzően azok szemezgetnek a kínálatból, akik rövidebb távra keresnek szállást – csakúgy, mint az Airbnb-n vásárlók.

Nem is olyan régóta az Amazon, a világ egyik legnagyobb online üzlete is ingyen szállít Magyarországra. Fontos azonban, hogy nem az Amazon.comról, hanem az amerikai online áruház német aloldaláról, az amazon.de webcímről kell rendelni. Természetesen értékhatár is tartozik a díjmentes szállításhoz, pontosan 39 euró felett kell vásárolni hozzá.

Az Aliexpress-en 130 ezer, többnyire kínai eladó termékei közül válogathatunk szinte minden kategóriában. Az utóbbi időben hatalmas őrület jellemzi, leginkább azért, mert nagyon olcsón lehet egyedi és jópofa, vagy dizájner-koppincs cuccokhoz hozzájutni. Ettől függetlenül máig sokan idegenkednek az oldaltól, pedig sok szempontból megbízhatóbb, mint az eBay: a termékek ugyanannyi idő alatt érkeznek meg és még a kínálat is sokkalta szélesebb, már ami a ruhákat és a kütyüket illeti.

Bár nem toplistás, de a kézműves termékeket árulók között előkelő helyet foglal el, az Etsy.com. Itt nem csak boltod lehet, de tájékozódhatsz trendekről, üzleti információkat kaphatsz és fórumozhatsz. Ennek az amerikai oldalnak egyelten hátránya van csupán, hogy túlságosan sokan vannak rajta.

Még tavaly, 2015-ben egyesült a térség két jelentős forgalmú online kereskedője, a Romániából indult eMAG webáruház és a svájci gyökerű Fashion Days divatportál. Előbbi általános e-kereskedelmi platformként működik, míg utóbbi – ahogy már korábban is – divatcikkekkel kereskedik.

Kozmetikumot az iHerb-ről. A több mint 14 éves tapasztalattal rendelkező amerikai cég 600 márka 30 000 termékét árulja a világ minden tájára történő csomagküldés útján. Az oldalon igen kedvező áron vitaminokat, táplálék-kiegészítőket, és különféle állatkísérlet-mentes, organikus szépségápolási termékeket kapunk.

Szerző: bb

Forrás:

mindegyiknek a honlapja…

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/12/online-vásárlás-3.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/12/online-vásárlás-3-150x150.jpgNews CityÉletmódAlibaba,amazon,ebay,emag,internetes vásárlás,online vásárlás,vásárlás az internetenEgyre többet vásárolunk az interneten. 2016 első félévében közel 131 milliárd forintot költöttünk el online. A PayPal és a GfK kutatásai szerint a magyar e-vásárlók túlnyomó többsége (75 százaléka) külföldi webáruházakban vásárol, leggyakrabban Kínából, az Egyesült Királyságból, Németországból vagy az Egyesült Államokból rendelünk termékeket. A top 10 webáruház a teljes...