Ausztria egyértelműen piacvezető Európában a téli sportüdülés területén. A legutóbbi, 2014/2015-ös téli szezonban 17,5 millió vendég 65,8 millió vendégéjszakát töltött el az ország 254 síterületén.

Nem csoda, hogy Ausztria népszerű. Az ember lába alatt ropogó hó, a gyermekkor emlékét idéző hócsaták és szánkóversenyek részese lehet bárki. A korcsolyázás a befagyott tavon, a téli túrázás a friss levegőn vagy a lovas szánozás mind a felüdülést szolgálják. Esténként pedig a kandalló pattogó tüzénél helyi specialitásokat kínálva várják a vendéglősök a betérőket, hogy még feledhetetlenebbé tegyék az itt töltött időt. Mutatunk néhány lehetőséget, amelyet mindenképpen érdemes kipróbálni Ausztriában.

300 km²-es természetes korcsolyapálya

Amint beköszöntenek a mínuszok, a Fertő tó egy hatalmas természetes korcsolyapályává változik, ilyenkor a tó több mint 300 km²-es területén szabadon korcsolyázhatnak a téli sportok szerelmesei. Mielőtt elindulunk, érdemes tájékoztatást kérni a jég vastagságáról.

Az extrém sportok hódolóinak: jégvitorlázás

Kalandot és adrenalint ígér a jégvitorlázás a Fertő tavon. A hobbivitorlázók sikló járművei akár a 110 km/órás sebességet is elérhetik. A jeges száguldozáshoz azonban elengedhetetlen a teherbíró, sima jégfelület.

Feltöltődni vágyóknak: burgenlandi termálfürdők

Több burgenlandi wellness- és gyógyfürdő nyújt feltöltődési lehetőséget egyedülállóknak, családoknak, pihenni vágyó pároknak. Míg a magyar határhoz közeli Sonnentherme Lutzmannsburg a gyerekekkel érkező családoknak kínál feltöltődési lehetőséget, addig Bad Tatzmannsdorf inkább a pihenésre vágyó felnőtteket várja, ahol egy háromcsillagos hotelben éjszakánként már 56 euró/fő/éjtől kaphatunk szállást. A lutzmannsburgi fürdőbe a napi belépőjegy 22,90 euró, szaunahasználattal 27,90 euró.

Egy ráérős, kényelmes téli sport: sífutás

Aki a sípályákkal szemben inkább a sífutópályákat részesíti előnyben, az egyben a nyugalmat választja a nyüzsgés helyett. A legkedveltebb sífutópályák Böhmerwald, illetve Bregenzerwald, magaslati sífutópálya pedig Wechsel-Semmering térségben található, ahol mintegy 90 kilométer hosszú panorámás pálya helyezkedik el, ami teljes hosszában 1000 méterrel a tengerszint felett vezet, és csodás kilátást kínál a Wechselre, a Schneebergre, a Raxra és a Stuhleckre egyaránt. Érdekesség: A felső-ausztriai Böhmerwaldban saját játék sífutópálya áll az apróságok rendelkezésére kis ugratókkal, hullámpályával, szlalommal és más vidám akadályokkal.

Távol mindentől: alpesi kunyhók

Aki nyugalomra és jó levegőre vágyik, az Ausztria valamennyi tartományában megtalálható alpesi kunyhókban megtalálja. A szálláshelyek kínálata 1000 méterrel a tengerszint felett az áram és folyóvíz nélküli fakunyhótól, a kandallóval felszerelt luxuskunyhókig terjed. Az egyik leghíresebb alpesi luxus-üdülőfalu, a Karintiában található Seinerzeit, ahol 340 eurótól bérelhettünk egy minden földi jóval felszerelt faházat.

Szerző: Sarnyai Tibor

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/12/Ausztria-télen1.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/12/Ausztria-télen1-150x150.jpgNews CityUtazásalpesi kunyhók,Ausztria,korcsolyázás,sífutás,téli sportok,téli utazás,üdülésAusztria egyértelműen piacvezető Európában a téli sportüdülés területén. A legutóbbi, 2014/2015-ös téli szezonban 17,5 millió vendég 65,8 millió vendégéjszakát töltött el az ország 254 síterületén. Nem csoda, hogy Ausztria népszerű. Az ember lába alatt ropogó hó, a gyermekkor emlékét idéző hócsaták és szánkóversenyek részese lehet bárki. A korcsolyázás a befagyott...