Berlin, Ankara, Brüsszel és Zürich terrortámadás vagy terror miatti készültség miatt került be a hírekbe hétfőn.

A legsúlyosabb a berlini támadás, ahol az első híradások szerint kilencen, a későbbiek szerint már tizenketten haltak meg, amikor egy megrakott kamion szándékosan a karácsonyi vásárba rohant. Az egyik kamionban ülő férfit elfogták, meg nem erősített rendőrségi források alapján arról írnak a lapok, hogy az év elején menekültként érkezett Németországba.

Ankarában életét vesztette Andrej Karlov, Törökország orosz nagykövete, miután egy merénylő rálőtt hétfőn egy kiállítás megnyitóján. A merénylőről úgy tudni, rendőr volt, rendőr igazolvánnyal lépett be a kiállításmegnyitóra, ahol a nagykövet beszélt.

Korábban három ember megsérült Zürichben, amikor lövöldözés tört ki egy muszlim imaközpontban. A rendőrség lezárta a környéket, a támadó szökésben van.

Utcákat zártak le Brüsszelben is, ahol nagy volt a rendőri készültség hétfő este. Több utcát lezártak, leállt öt villamosvonal. Mint kiderült, a terrorelhárítók léptek akcióba, meg nem erősített információk szerint egy fegyverest elfogtak.

Szerző: Sarnyai Tibor

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/12/ankara1.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/12/ankara1-150x150.jpgNews CityNagyvilágberlini merénylet,lövöldözés Európában,orosz nagykövet,terror,terror veszély,terrorelhárítás,terrorizmus,terrorkészültésBerlin, Ankara, Brüsszel és Zürich terrortámadás vagy terror miatti készültség miatt került be a hírekbe hétfőn. A legsúlyosabb a berlini támadás, ahol az első híradások szerint kilencen, a későbbiek szerint már tizenketten haltak meg, amikor egy megrakott kamion szándékosan a karácsonyi vásárba rohant. Az egyik kamionban ülő férfit elfogták, meg...