A téli sportok szerelemeseinek alaposan fel kell készülnie a szezonra. Teljesen mindegy, hogy ki-milyen mozgásformában utazik, egy alapos test felkészítő, bemelegítő edzés-sorozatra szüksége van mindenkinek. Néhány egyszerű feladatsorral fel tudjuk ébreszteni izomzatunkat, hogy utána sérülésmentesen bírjuk a kiképzést.

Az ősz igazi ellensége a testnek. Elmúlik a nyár, nincs többé égető szükség a tökéletes fürdőruha testre, beindulnak a munkás hétköznapok és a ruhával együtt szépen ránk kerül a stressz evés minden apró rétege. Hogy a téli sportok szerelmesei fel tudjanak készülni a legdurvább és extrémebb helyzetekre is, mindenképpen szükséges, hogy megfelelő, több hetes alapozó tréninget válasszanak, hogy visszakapják éteri testüket.

A legjobb módszer a cardio edzés. Nemcsak újra formába hoz bárkit, hanem igazi ízület kímélő is, ami egy aktív síelő, snowbordozó amatőr sportolónál nagyon fontos. Ezzel az edzés típussal, fokozatosan fel lehet készíteni az izomzatot egy keményebb terhelésre is, arról nem is beszélve, hogy egy szépen „karban tartott” izomköteg, igazi óvó kézként vigyázza a leglazább szalagokat!

Ha nincs lehetőség változatos cardio mozgást végezni, akkor érdemes megmaradni a jól bevált futásnál. Télen futni nemcsak egészséges, hanem kényelmes is. A divat futók ódzkodnak a hidegtől, így szabadon lehet garázdálkodni a legmenőbb, legegészségesebb szabadtéri futópályák bármelyikén.

Számos, otthon végezhető gyakorlat is eredményesnek bizonyulhat: a leghatékonyabb a guggolás és a rugózás kombinálása. Ha valaki bizonytalan, nem akar magában előre kárt tenni vagy tapasztalatlan a mozgásformák tekintetében, akkor mindenképpen kérjen szakembertől segítséget.

A természetben, a hideg levegőn másképp működik a testünk. Legyen ezért szó korcsolyázásról vagy akár csak egy szimpla szánkózásról, nem szabad elfelejteni: nagyon fontos a jó erőnléti edzettségi állapot! Kezdjünk el mozogni már most! Gyűrjük le a renyhe testet és igázzuk le a téli démonokat!

Szerző: Kovács Eni

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/12/téli-felkészülés1.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/12/téli-felkészülés1-150x150.jpgNews CityEgészségcardio edzés,edzettségi állapot,erőnléti edzés,téli edzés,téli sport,testébresztésA téli sportok szerelemeseinek alaposan fel kell készülnie a szezonra. Teljesen mindegy, hogy ki-milyen mozgásformában utazik, egy alapos test felkészítő, bemelegítő edzés-sorozatra szüksége van mindenkinek. Néhány egyszerű feladatsorral fel tudjuk ébreszteni izomzatunkat, hogy utána sérülésmentesen bírjuk a kiképzést. Az ősz igazi ellensége a testnek. Elmúlik a nyár, nincs többé égető...