A tökéletes ajándékot megvenni lehetetlen küldetés – főleg egy férfinak szánt ajándék esetén. Szívesen kérdeznéd a barátait, de ők vagy fogalom nélkül vannak, vagy csak simán megkérdezik tőle a nevedben, hogy mit vegyél. Nagy valószínűséggel egyedül kell megoldani ezt a kérdést. Alapvető tanács: sok férfi jobban szeret több kisebb, mint egy nagyobb ajándékot kapni.

Azt gyorsan megállapíthatjuk, hogy a praktikus ajándékok nem túl romantikusak. Ám nem is kell alapértelmezésben tiltólistára kerülniük – már csak azért sem, mert a férfiaknak sokszor nehezükre esik követni, hogy mikor mire lenne szükségük, így kifejezetten hálásak, ha valaki leveszi a vállukról ezt a terhet.

Egy menő ing vagy kabát jöhet, arra kell csak figyelni, hogy ne ez legyen az egyedüli ajándék. A boltban kérdezzünk rá, hogy az adott ruhadarab becserélhető-e, ez fontos! Ha a férfinak munkájából adódóan különös gondot kell fordítania a külsőségekre, jó választás lehet egy elegáns óra, egy menő kalkulátor vagy más menedzserkellék. Kísérőajándékként adható márkás férfikozmetikum – ez nem túl tolakodó, ugyanakkor némi intimitástól sem mentes.

Jó ötlet lehet valamilyen kütyü, lakásfelszerelési, informatikai eszköz is, mint például a fény erősségét szabályozó villanykapcsoló. A lényeg, hogy legyen különleges, amit csodálhat, amit tekerhet, csavarhat, szerelhet, használhat. De semmiképpen ne a dekoráció szerepét töltse be, tehát a képeket, a kedves kis figurákat és a vázákat az elején felejtsük el! Egy számítógép esetében – hogy a kiszemelt ajándékozott a neki igazán megfelelő gépet kapja – a választáskor nem elég csupán a küllemet nézni, a különböző választások és rendszerek világában viszont ember (nő) legyen a talpán, aki képes eligazodni.

A Microsoft felmérése felfedte azt is, miért tartják sokan olyan bonyolultnak a kütyüvásárlást. A magyar válaszadók fele (51%) szerint ez a leginkább időrabló tevékenység, harmaduk (35%) nem ért eléggé ahhoz, hogy különbséget tegyen a funkciók és a lehetőségek között. Ezt bízzuk inkább a férfira! Ha a férfinak van valamilyen spéci hobbija, gyűjt valamit, netán egyszerűen csak műszaki érdeklődésű – ami elég általános –, kézenfekvő a megoldás. Hiszen, ha végképp tanácstalanok vagyunk, mentőövként mindig ott a vásárlási utalvány. A férfi garantáltan örülni fog, és nem csak magának az ajándéknak. Ily módon azt fejezzük ki, hogy a bogaraival együtt, mindenestül elfogadjuk.

A plüssállatokkal a férfiak legtöbbször nem tudnak mit kezdeni, különösen, amelyek forma- és színvilág tekintetében egyetlen ismert fajhoz sem hasonlítanak. Az összetartozást kifejező tárgyakat is kerüljük, ezektől szinte minden férfi megbéklyózva érzi magát. A könyv vagy könyvutalvány ajándékként talán sablonos megoldásnak tűnik, egy olvasni szerető ember számára viszont valóságos kincs, amiből sosem elég.

Látható tehát, hogy ha betartunk néhány alapvető szabályt, sokkal könnyebb dolgunk lesz az ajándékkal. A karácsonyfa alatt pedig garantált a siker.

Szerző: Sarnyai Tibor

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/12/ffi-ajándék3.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/12/ffi-ajándék3-150x150.jpgNews CitySzínesajándék férfiaknak,ajándékozás,legjobb férfi ajándékok,ünnepekA tökéletes ajándékot megvenni lehetetlen küldetés – főleg egy férfinak szánt ajándék esetén. Szívesen kérdeznéd a barátait, de ők vagy fogalom nélkül vannak, vagy csak simán megkérdezik tőle a nevedben, hogy mit vegyél. Nagy valószínűséggel egyedül kell megoldani ezt a kérdést. Alapvető tanács: sok férfi jobban szeret több kisebb,...