Évről évre egyre korábban kezdődik a karácsonyi láz: idén már októberben elrajtolt az ünnep. Az őszi iskolai szünet épphogy véget ért, a falevelek még le sem hullottak máris díszekkel teltek meg a standok és Mikulások néznek vissza a polcról. Körülnéztünk, mi lesz az idei adventi dekorációs trend, mi kapható már a boltokban. 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a 2016-os irányvonalat már az év elején meghatározták. Ekkor került ugyanis megrendezésre Frankfurtban Európa legnagyobb karácsonyi vásárára, a 2016/2017 trendjeit bemutató Christmasword, ahol minden évben a legfontosabb karácsonyi szavakat gyúrják újra különböző stílusirányokká, követve az aktuális divatot.

Az év eleji kulcsgondolatok még a következők voltak: a szürrealitás a sci-fi és a tradicionális kombinációjában, a bohókás irányvonal a harsány színekkel és feltűnő mintákkal, a minimalizmus jellemzően letisztult anyagokkal és semleges színekkel, valamint a retro stílus a modern és a vintage ötvözetével.

És hogy mi valósult meg ebből az előrejelzésből? Körbenéztünk a lakberendezési boltokban.

A mindenki számára elérhető design-t mindig az IKEA biztosítja a készülődéshez, a cég szintén már októberben kitette az ünnepi kínálatot. Az IKEA VINTER 2016 karácsonyi kollekcióját a 19. századi svéd folklór egyszerűsége és természetessége ihlette. Ez a szellemiség köszön vissza mind a felhasznált anyagokban, a kollekcióhoz használt színekben vagy a termékek kialakításában.

Mindenki kedvenc lakberendezési bibliája útmutatót ad többek között ahhoz, miként is játszhatunk a fényekkel. Néhány lámpával, ügyesen elhelyezett fényfüzérrel vagy tömbgyertyával kellemes, szeretetteljes, meleg és otthonos atmoszféra varázsolható az otthonokba. Ugyanilyen könnyen segít az ünnepi hangulat fokozásában a különböző dekorációs elemek használata.

A svéd áruház mellett már a nagyobb bevásárlóközpontokban és áruházláncokban is roskadnak a polcok a csillogó díszek és műanyag karácsonyfák alatt. Idén a jelszó: a kevesebb több.

A zöld és a piros kombinációja rég kiment a divatból, de népszerűségüket vesztették magukban az arany és az ezüst díszek is. Pár éve még a fekete volt a trend, mára azonban begyűrűztek a pasztellszínek. A bátrabbak igazán csajos, rózsaszín fát állítanak, míg egyesek nem rettennek vissza az élénkebb, harsány színektől sem.

A tavaly divattá vált szivárványszínű ombre hatással idén sem foghatunk mellé, mint ahogy a skót kockás minta sem ment ki a divatból még. Idén menő lesz saját készítésű, kézzel festett dekorációt használni és visszatérnek a klasszikus formák is. A rusztikus tárgyak, a természetes anyagok és a meleg fények is az idei karácsony kedvencei közé tartoznak.

Pár éve kezdődött, hogy a sok arany és ezüst ragyogás mellett meg-megjelentek a natúr színű, fából készült, letisztult, kedves díszek. Idénre ez a megjelenés már akár a komplett karácsonyi dekorációt is átszőheti: natúr vagy pácolt fa díszek, természetes gyapjú, háncs és kéreg alapok, termésekkel.

Egyre divatosabbak a fehérrel való kombinációk, így egészült ki a korábbi fekete, de megjelentek a halvány színárnyalatok, mint a halványkék vagy a szürke is.

Szerző: bb

Forrás:

http://www.nlcafe.hu/

http://sajatotthonprojekt.cafeblog.hu/

http://otthonterkep.blog.hu/

http://manzardcafe.blog.hu/

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/11/karácsony3.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/11/karácsony3-150x150.jpgNews CitySzínesIKEA,karácsony,karácsonyfa,karácsonyfa díszek,karácsonyi dekorációÉvről évre egyre korábban kezdődik a karácsonyi láz: idén már októberben elrajtolt az ünnep. Az őszi iskolai szünet épphogy véget ért, a falevelek még le sem hullottak máris díszekkel teltek meg a standok és Mikulások néznek vissza a polcról. Körülnéztünk, mi lesz az idei adventi dekorációs trend, mi kapható...