Egy gyerek sem szeret unatkozni. A téli szünet pedig az ünnepek után, a vendégség és karácsonyi forgatag elmúltával, program nélkül könnyen unalmassá válhat számukra. Körbenéztünk mivel lehet lekötni a fiatalok figyelmét még ebben a hidegben is.

Utazás a fényjárműveken

Az adventi Fényvillamosok alig pár év alatt Budapest elmaradhatatlan kellékévé váltak. Az UV nosztalgia villamoson 3500 méternyi fényfüzéren 39 200 hidegfehér és kék színű LED világít, utasterében pedig ünnepi díszítés látható. A Fényvillamos mellett most már Fénytroli is közlekedik január elejéig a fővárosban.

Téli sportprogramok

A téli szünet remek alkalom egy családi korcsolyázásra is. A Városligeti Műjégpálya mellett több helyszínen is épül ideiglenes pálya a télen. Vannak, amelyek teljesen ingyen használhatóak.

Ha szerencsések vagyunk és esik annyi hó a szünet alatt, akár szánkózással vagy síeléssel is tölthetjük a téli napokat. Nem feltétlenül kell ehhez egyből külföldre utazni, megfelelő mennyiség esetén itthon is kinyitnak a sípályák: Eplényen kívül érdemes Dobogókőre is ellátogatni.

Játszóházak kicsiknek-nagyoknak

Magyarország legnagyobb játszóháza az Eleven Park, már két helyszínen, a XI. és a XIII. kerületben várja a gyerekeket. A legkülönlegesebb pedig a Minipolisz, ahol a kicsik is kipróbálhatják, milyen bankban dolgozni, pénztárosnak lenni, vagy épp a híradóban híreket olvasni. Itt minden gyerekméretűre van szabva.  A legjobb kézműves a Millipop Játszóházon belül található alkotó kuckó, a Gipszkorszak. Itt mindenki fantáziája szabadon szárnyalhat.

Mesevilág a porondon

A kis Dimitrij, azaz Dima karácsonykor varázslatos csodavilágot álmodik a Fővárosi Nagycirkusz porondjára. Egy olyan mesevilágot, ahol az elefánt táncra perdül, ahol gyönyörű fehér galambok szállnak a magasban, ahol a vadállatok megszelídülnek, és békében, harmóniában élnek az emberrel, ahol meseszép tündérek káprázatos tánca ünnepli a levegőben a fény születését.

Program Fizikarajongóknak

A budapesti Csodák Palotájában tudományos ihletésű, fantasztikus játékokkal találkozhatunk. 1300 négyzetméteren több mint 100 kiállítás és játék várja a gyerekeket, hogy szórakoztató és izgalmas módon ismerkedjenek meg a fizikával.

Cápák a bátraknak

A Csodák Palotájától nem messze, találjuk a trópusi állatkertet. A Tropicariumban lehet ráját simogatni, majmokat etetni és egy csodálatos víz alatti világot felfedezni. Az üvegalagút felett pedig akár tigriscápát vagy barnacápát is láthatunk.

Kémleld az eget!

Az idősebbek számára lehengerlő látványt nyújt a Planetárium kupolájának belsejét díszítő káprázatos csillagok, bolygók és hullócsillagok. Az univerzum felfedezése hihetetlenül érdekes élmény lehet. Ha távolabb merészkedünk a fővárostól, akkor Bakonybél felé vegyük utunkat. Mivel itt a legalacsonyabb a fényszennyezettség, itt épült meg a hatalmas csillagvizsgálóval felszerelt planetárium is.

Szerző: bb

Forrás:

http://www.piknikmagazin.hu/

http://www.femina.hu/

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/11/gyerekprogramtélen4.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/11/gyerekprogramtélen4-150x150.jpgNews CityÉletmódadventi programok,csillagvizsgáló,Dima karácsonya,Fővárosi nagycirkusz,gyerekprogramok télen,játszóházak,korcsolya,Városligeti MűjégpályaEgy gyerek sem szeret unatkozni. A téli szünet pedig az ünnepek után, a vendégség és karácsonyi forgatag elmúltával, program nélkül könnyen unalmassá válhat számukra. Körbenéztünk mivel lehet lekötni a fiatalok figyelmét még ebben a hidegben is. Utazás a fényjárműveken Az adventi Fényvillamosok alig pár év alatt Budapest elmaradhatatlan kellékévé váltak....