A negyedik negyedév minden gyártó számára kiemelt időszak, a karácsony előtti piaci nyüzsgést szeretnék minél jobban kihasználni. Ilyenkor szinte futószalagon érkeznek az új modellek, a fejlettebb verziók. A kínai okostelefon gyártók modelljei az utóbbi hónapokban még közelebb értek a prémium készülékekhez mind tudásban, mind minőségben. A kínálatról Schneider Rolanddal, a puremobile.hu webáruház ügyvezetőjével beszélgettünk.

Mozgalmas az ősz, megjelent a jackdugó nélküli iPhone, új telefont mutatott be a Google, a Samsung némi meglepetésre pedig egy töltéskor felrobbanó eszközzel rukkolt elő. Gondolom, a kínai gyártók is bővítik a kínálatukat, de azért igyekeznek elkerülni a Galaxyhoz hasonló fiaskókat.

Robbanó telefont szerencsére nem árulunk. Ehhez fontos hozzátennem, hogy egyre kevesebb garanciális problémával kell foglalkoznunk az üzletben. Maximum egy-két gyengébben működő, cserére szoruló mikrofon fordul elő, más garanciális gond nincs. Van olyan modellünk is, mégpedig a Oneplus 3, amelynél eddig egyetlen garanciális panasz sem futott be. Azt látom, hogy a kínai gyártók nagyon szépen zárkóznak fel a piacon. Ami több gyártónál is újdonság, hogy elkezdtek készülékeikből nemzetközi változatot árulni, amelyek teljesen kompatibilisek az európai GSM-standardokkal, angol nyelvű csomagolásban és leírással érkeznek, töltésükhöz pedig már semmilyen konverterre sincs szükség. Sőt, egyes Xiaomi termékek teljesen magyar nyelvű menüvel és magyar nyelvű lokalizációval érkeznek. Ezeken a telefonokon gyárilag rajta van az összes Google szoftver, az appok és az operációs rendszer automatikus frissülnek, így összességében elmondható, hogy a kínai termékek ár-érték arányban nagyot javultak a karácsony előtti piacra.

huawei-p9
Fotó: www.puremobile.hu

Ha most vennénk telefont, mit ajánlana nekünk a puremobile.hu kínálatából?

Több gyártónknak is van olyan terméke, amely hardveresen, szoftveresen is hozza a prémium okostelefonok színvonalát – töredék áron. Ha ma szeretne telefont venni, akkor öt gyártót tudok kiemelni a kínálatunkból, amelyeknek telefonjai biztosan nem fognak csalódást okozni. A Blackview BV6000 modellt azoknak ajánlom, akik terepen, extrémebb körülmények között használják a telefonjukat. A BV6000-as masszív felépítésű, víz-, ütés és porálló a szabványok szerint. Emellett pedig teljes értékű okostelefon.

A komoly tudású, elegáns készülékek kedvelőinek lehet csemege a Oneplus 3. Ahogy már mondtam, eddig nem volt ezzel a modellel garanciális probléma, tehát hardveresen biztosan kiváló – emellett pedig a szakértők szerint a legkönnyebben szervizelhető telefon. Ami a szoftveres részét illeti, egyedileg megírt Android-alapú szoftverét független bírálók több szempont szerint értékelve a legjobb elérhető androidos rendszernek hozták ki.

Szintén ajánlani tudom a Huaweitől a Honor 8, a Honor V8, illetve a P9 és P9 Lite telefonokat. Rendkívül erős hardver van bennük, emellett a Huawei meglépte azt, amit az Apple is, tehát dupla kamera található az eszközön, amellyel még pontosabb mélységélesség érhető el. Akik telefonon is szeretnek jó minőségű fotókat lőni, azoknak mindenképpen érdemes kipróbálni ezeket a duplakamerás modelleket.

Nyáron jelentkezett új modellel a Doogee, a T6 Pro telefon nagyon jól szerepelt a teszteken, kiváló ár-érték arányú termék. Szintén nagyon ajánlom a webshopunk zászlóshajójának számító Xiaomi gyártót, különösen pedig a Redmi 3, a Redmi 3 Pro, Redmi 3S a Note 3 Pro és a Note 4 telefonokat. Ezek azok a telefonok a webshopban, amelyeket teljes magyar lokalizációval lehet most már megvásárolni. Nyáron szállingóztak az első ilyen, európai piacra szánt modellek, akkor leteszteltük, tökéletesen működtek.

Ahogy láttam, egyre több kiegészítő termék is felbukkan a puremobile.hu kínálatában.

Természetesen a telefonok mellé tudunk hozzájuk passzoló kijelzővédő fóliát vagy fóliaüveget, műanyag és szilikon tokokat kínálni. Emellett a weboldalon lehet memóriakártyákat, autóstöltőt, illetve fülhallgatókat is választani a telefonok mellé. Ezek szintén jó minőségű termékek, de az okostelefonjainkhoz hasonlóan barátságosabb áron érhetőek el, mint a prémiumkategóriás telefonok kiegészítői. Emellett érdemes azt is szóba hozni, hogy egyre többen érdeklődnek a hordható okoseszközök iránt is. Nekik jó szívvel ajánlom kínálatunkból a Xiaomi Mi Band 2 okoskarkötőt. Nekem is van egy ilyen, szeretem használni, nagyon tetszetős darab. A szépsége mellett okos is, óraként, emlékeztetőként, ébresztőként is használható, figyeli a pulzust, a lépésszámot, saját kijelzője mellett telefonról bluetooth-tal vezérelhető. Szerintem kiváló ajándék lehet a karácsonyfa alatt bárki számára.

(x)

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/10/xiaomi-redmi-note-4.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/10/xiaomi-redmi-note-4-150x150.jpgNews CityBelföldBlackview BV 6000,Huawei,kínai okosmobil,masszív mobilok,okosmobil,Puremobile,XiaomiA negyedik negyedév minden gyártó számára kiemelt időszak, a karácsony előtti piaci nyüzsgést szeretnék minél jobban kihasználni. Ilyenkor szinte futószalagon érkeznek az új modellek, a fejlettebb verziók. A kínai okostelefon gyártók modelljei az utóbbi hónapokban még közelebb értek a prémium készülékekhez mind tudásban, mind minőségben. A kínálatról Schneider Rolanddal,...