Régóta vágyom arra, hogy az év utolsó hónapját alvással töltsem. Pontosabban, hogy átaludjam és csak valamikor az újévben ébredjek. Mivel erre azonban igen kicsi az esély, már azzal is elégedett lennék, ha egyszerűen a decembert utazással, pihenéssel és feltöltődéssel tölthetném.

Egy kis segítséget szeretnék nyújtani azoknak, akik hasonlóan semmittevéssel töltenék az év utolsó, általában inkább ünnepekkel és készülődéssel teli hónapját. Körbenéztem, hogy merre és milyen körülmények között tehetnék ezt meg hazánkban.

Különleges szálláshelyek

Ha már az ünnepek elől kívánunk elmenekülni otthonról, tegyük ezt különleges helyszínen! Magyarországon is akad néhány egyedi ajánlat, azok számára, akik valami szokatlanra vágynak. Ilyen többek között a Templomvölgy Resort Mátrakeresztesen, ahol egy régi templomból átalakított négy csillagos szálloda vár ránk házias konyhával, túraútvonalakkal, patakokkal és madárdallal. De hasonlóan egyedi a Hunyadi család által átépített magtárépület is, ami ma kényelmes vendégházként várja az utazókat.

Ha még ez sem lenne elég: a Villa Fiore panziót egy több száz éves malomépületből alakították ki a Balatoni-borvidéken, Lesencetomajban. Mediterrán hangulat bio-fürdővel és jacuzzival.

Aki az igazán vad és nomád életmódot kedveli az ópusztaszeri Jurtaszállást próbálja ki. Itt valódi jurtákban lámpa helyett mécsesek világítanak, a zuhanyzókabin és tűzhely pedig külön autentikusan, „szobán kívül” található.

Rendhagyó szállásért azonban a fővárosiaknak sem kell messzire utazni, a budapesti Római parton áll egy régi orosz cári kirándulóhajóból kialakított luxushotel, ahol cári és kapitányi lakosztályok, illetve családi szobák adják a fenséges milliőt.

Különleges faházak

Akit a hideg nem rettent el, faházakban is töltheti az ünnepeket: meleg fürdő, forró tea, gyertyafény. A zebegényi Naphegy Vendégházban csodálatos erdei környezetben a tökéletes nyugalom vár mindenkire. Egyedülálló élményt nyújt a fadézsában egy gyertyafényes meleg fürdő.

Az Európában egyedülálló farönk szállóban is hasonlóan nyugodt körülmények fogadják a látogatókat. A Szent Orbán Erdei Wellness Hotel lovaskocsikázással vagy egy erdei kisvasutazással várja vendégeit.

A bakonyi Tündér Farm pedig ideális választás családi aktív falusi pihenéshez. Kiborít a nyüzsgés? Hát, itt garantáltan változatos programokkal kínálják meg a család legkisebb tagjait is!

Romantikus búvóhelyek

Ha nem csak környezetünk, hanem önmagunk megismerését is fontosnak tartjuk, akkor a különleges hangulatú mátranováki házikók közül érdemes választani, mivel a szálláshelyhez spirituális program is jár. Kulccsal a kezünkben zárhatjuk magunkra Gór-Nagy Miklós vízilabdázó és felesége által kialakított Noszvaj 981-et. Az utca utolsó háza, egy romantikus erdei vityilló vintage stílusban.

Utazz kutyával

Ma már egyre több szálláshely közül válogathat az is, aki a kedvencétől a pihenés alatt sem szívesen válna meg. A Magas-Bakonyban található Hotelben a „zöld-wellness” különleges élményét kínálják. Sőt még a négylábú családtagok is szívesen látott vendégek. Szállást nem csupán a szálloda szobáiban biztosítanak számukra, de kényelmesen együtt lakhatnak gazdáikkal a farmon lévő lakosztályokban vagy a lovas gyermekfarm lakásaiban is.

Szerző: bb

Linkek:

http://templomvolgy.hu/

http://www.hunyady.hu/hu/indexhu.html

http://www.opusztaszerimenes.hu/hu/jurtaszallas/

http://www.aquamarinahotel.hu/

http://itthon.hu/uti-tippek/-/netaview/1585313/villa-fiore

http://www.naphegyvendeghaz.hu/zebegeny_szallas.html

http://szentorban.hu/kepek/

http://www.tunderfarmzirc.hu/galeria/nggallery/galeria-album/nagy-vendeghaz

http://www.utazzkutyaddal.hu/szallasok/zold-wellness-a-magas-bakonyban/

http://noszvaj981.hu/

http://szallasmaskepp.hu/Szallas/varazslatos_major_a_matraban/5f20d9be-0f91-4664-a8a5-112a8161ab64

Forrás:

http://itthon.blog.hu/2015/07/07/5_kulonleges_szallashely_magyarorszagon

http://mertutaznijo.cafeblog.hu/2015/02/03/kulonleges-fahazak-magyarorszagon/

http://www.utazzkutyaddal.hu/szallasok/zold-wellness-a-magas-bakonyban/

http://travelo.hu/tura/2016/03/10/romantikus_kishazak_belfoldon/

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/11/wellness.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/11/wellness-150x150.jpgNews CityUtazásaktív pihenés,prémium szállások,rendhagyó szállodák,ünnepek,ünnepi készülődés,utazás,wellnessRégóta vágyom arra, hogy az év utolsó hónapját alvással töltsem. Pontosabban, hogy átaludjam és csak valamikor az újévben ébredjek. Mivel erre azonban igen kicsi az esély, már azzal is elégedett lennék, ha egyszerűen a decembert utazással, pihenéssel és feltöltődéssel tölthetném. Egy kis segítséget szeretnék nyújtani azoknak, akik hasonlóan semmittevéssel...