Az angolszász világban a Halloween főként a gyerekek ünnepe. Hiszen október utolsó napjának éjszakáján jelmezbe öltözve mennek házról házra és Trick or treat! („Csokit vagy csínyt!”, “Csokit vagy csalunk!”) kiáltással gyűjtik be az édességeket.

A faragott töklámpások és az ijesztő dekorációk mellett az utóbbi években egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a jelmezek is. Az október végi partik közismert résztvevői is örömmel öltöznek be ezen az éjszakán. A bulvár média pedig előszeretettel szemlézi, hogy az újságok címlapjain is előforduló celebek éppen milyen maskarát öltöttek az ünnep alkalmával. Ki az, aki igazán dögös darabokat választ, kitől várható bohókás vagy inkább vicces öltözék, és mely celebek a legkreatívabbak.

Az idei év legízléstelenebb jelmezét a Costumeish cég gyártotta le a Kim Kardashiant ért támadás kapcsán. A fehér fürdőköpenyt, a hosszú, fekete parókát és gyűrűt – ami arra a 20 karátos gyémántcsodára hasonlít, amit a popókirálynő nemrég a férjétől kapott – nagyjából 18 ezer forintért lehet megvásárolni. Ezen a szetten még azok is kiakadtak, akik nem feltétlenül hisznek a gazdag celebhölgynek, és kétkedéssel fogadták kirablásának történetét.

Az ünneppel kapcsolatos legviccesebb összeállítást pedig a mashable.com közölte, aki a Donald Trump-ra leginkább hasonlító faragott tököket gyűjtötte egy csokorba.

Évről évre nagyobb a tét

Vannak sztárok, akik nagyon komolyan veszik a Halloween-t és a jelmezeket: profi smink, paróka, teljes öltözék. Heidi Klum minden évben felülmúlja önmagát, 2015-ös öltözéke állítólag több mint 4 órán át készült. A híres modell tavaly egy animációs film szexszimbólumának bőrébe bújt, kiköpött mása lett A Roger nyúl a pácban Jessica Rabbit-jének. Az instagrammján megosztotta, hogy nagyjából nyolc hónapig készült a nagy átváltozásra. A kiválasztott jelmezéről pedig így nyilatkozott: “Jessica Rabbit egy igazi ikon. Mindig próbálok olyan karaktert választani, akit az emberek ismernek és szeretnek.” A német modell minden évben az egyik leghatalmasabb halloween-i celebparti házigazdája.

A Született feleségek Gaby-ja, azaz Eva Longoria pedig Minnie egér jelmezébe bújva jótékonykodott beteg gyerekek között az ünnepen. A modellvilág egyik legfelkapottabb üdvöskéje, Gigi Hadid az ötvenes évek végén játszódó filmklasszikus, a Grease főszereplőjét, Sandy-t testesítette meg. Alessandra Ambrioso és kislánya Piroska és a farkasnak ötlöztek, míg Gwen Stefani véres cowboylány lett.

Persze néhány hírességnek sikerül melléfognia halloweeni jelmezével. Ilyen volt tavaly például Katy Perry, aki Cheetos-nak öltözött, vagy a nem túl eredeti bikafejű Hugh Grant és az egészen furcsán elzöldült Lilly Allen is.

Az utóbbi években egyre erőteljesebben gyűrűzik be hozzánk is a beöltözősdi. Kreativitásban pedig itthon sincs hiány. A magyar modellek közül Mihalik Enikőt vagy Palvin Barbarát említhetnék, akik közül előbbi Madonnát testesítette meg, míg utóbbi egy rapper boszorkánynak álcázta magát, természetesen mind a ketten valahol New Yorkban…

Szerző: bb

Forrás:

Heidi Klum:

https://www.instagram.com/p/9iZVcFj1br/?taken-by=heidiklum&hl=en

machable.com oldala:

http://mashable.com/2016/10/13/trumpkin-donald-trump-pumpkin/?utm_cid=hp-n-1#WJYauJ4aHmqC

Kim Kardashian jelmez:

http://www.hirado.hu/

Általános forrás:

http://www.instyle.hu/

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/10/halloween.pnghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/10/halloween-150x150.pngNews CitySzínescelebek,hagyomány,Halloween,halloween party,jelmezek,ünneplésAz angolszász világban a Halloween főként a gyerekek ünnepe. Hiszen október utolsó napjának éjszakáján jelmezbe öltözve mennek házról házra és Trick or treat! („Csokit vagy csínyt!”, 'Csokit vagy csalunk!') kiáltással gyűjtik be az édességeket. A faragott töklámpások és az ijesztő dekorációk mellett az utóbbi években egyre nagyobb hangsúlyt kapnak...