Egyre szélesebb választék, nemzetközi sikerek és elégedett hazai közönség. A kortárs magyar divattervezők lassan meghódítják a világ kifutóit, kollekcióikat pedig egyre több sztár viseli. A teljesség igénye nélkül, íme, egy lista a magyar csillagokról.

Konsánszky Dóra

A Magyar Iparművészeti Egyetemen tanult divattervezést, majd ösztöndíjának köszönhetően Párizsban folytatta tanulmányait. Háromdimenziós szabászatot és fűzőkészítést tanult Franciaországban, a L’École Chambre Syndicale de La Couture Parisienne-ben. Stílusát pont ezért a francia elegancia és nőiesség jellemzi, kreációi strukturáltak. Különleges képességgel vegyíti a budapesti és párizsi mesterek tudását. Amellett, hogy tervező, foglalkozott újságírással és stylistként is dolgozott.

Mojzes Dóra

Családi hagyományokat követve 2008-ban diplomázott ruhatervezőként a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Textil szakán, de már a középiskolában is bőrdíszművesnek tanult. Kedveli a sötét színeket, a feketét, a szürkét és emellett a fehéret, de kollekcióiban nem jellemzőek a kontrasztok, az alapszín árnyalatait használja inkább. Összeállításainál hangsúlyos szerep jut a nőiességnek, a női testet múzsájának tekinti.

Anh Tuan

9 éves korában költözött családjával Magyarországra a vietnámi származású művész. Saját néven, Luu Ahn Tuan, 2006 óta működteti márkáját, amelyben távol-keleti és közép-európai hatásokat integrál. Tervezői munkásságában a kontrasztok meghatározó szerepet töltenek be, előszeretettel ötvözi kollekcióiban a hagyományos és a modern technikát.  A markáns bőrmunkái, elegáns táskái és távol-keleti csomózási technikája emelte őt a hazai kortárs tervezők csillagai közé.

Nanushka

Az egyik legelterjedtebb és legismertebb magyar márka, ami a hordhatóságot és a hétköznapi kényelmet szem előtt tartó stílusával nem csupán a hazai, hanem a nemzetközi közönség szeretetét is kivívta. Megálmodója, Sándor Szandra gyerekkori becenevét választotta munkáinak védjegyévé. A divat világában a nemzetközi piacra való betörés nagyon nehéz, de a Nanushkának sikerült. Kollekciói 120 üzletben vannak jelen szerte a világon.

Abodi Dóra

A MODART Francia Nemzetközi Művészet- és Divatiskolában végzett fiatal tervezőnő márkája mindössze 2009 óta létezik, és hitetlen gyorsasággal jutott el a nemzetközi piacra is. Kollekcióit láthattuk New Yorktól Moszkváig több kifutón, és számos díjat is bezsebelt már. A jelenleg Milánóban élő tervezőnő kiválóan egyesíti a francia, az olasz és a magyar hatásokat.

Je Suis Belle

A 2005 óta létező magyar márkát Dévényi Dalma és Kiss Tibor álmodta valóra. A különböző képzőművészetek által inspirált kollekciókkal számos hazai és nemzetközi sikert söpörtek be. Kreatív, magabiztos, szellemes és vagány nőkre terveznek ruhákat, férfi kollekciójuk nemrégiben debütált szintén hasonló sikerekkel. A Je Suis Belle alapfilozófiája: a divat és az öltözködés nem kiváltság, hanem a mindennapi élet alapvető része.

USE unused

Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila és Tóth András által alapított márka 2004-es felbukkanása óta már négyszer nyerte el a Hungarian Fashion Awards díjat, a legjobb tervező kategóriában. Stílusuk letisztult, egységes és következetes. Szerepeltek a párizsi divathéten és megjelentek a Vogue Italia és a New York Times hasábjain is.

Szerző: bb

Forrás:

http://www.fashionfave.com

http://www.trendguide.hu

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/10/konsanszky-dora-divattervezo-.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/10/konsanszky-dora-divattervezo--150x150.jpgNews CitySzínesdivat,kifutók világa,magyar divattervezés,magyar divattervezők,ruhatervezés,sikeres divattervezőkEgyre szélesebb választék, nemzetközi sikerek és elégedett hazai közönség. A kortárs magyar divattervezők lassan meghódítják a világ kifutóit, kollekcióikat pedig egyre több sztár viseli. A teljesség igénye nélkül, íme, egy lista a magyar csillagokról. Konsánszky Dóra A Magyar Iparművészeti Egyetemen tanult divattervezést, majd ösztöndíjának köszönhetően Párizsban folytatta tanulmányait. Háromdimenziós szabászatot és...