A hétvége legyen inkább a pihenésé! Ha nincs kedved főzni és eleged van a pizzarendelésből irány a város. Összeszedtünk néhány helyet, ahol pénztárcakímélően lehet színvonalasan étkezni.

A „retró konyha”  – a Menza

A belváros szívében egy igazi időutazásban vehetünk részt a kínálattal: valódi hetvenes évek. Ismerős alapanyagok és ételnevek, a minőség azonban a mai kívánalmaknak felel meg. Szerencsére az ételeknek sincs közük a gyerekkori emlékeket idéző iskolai napközis konyhához. Kiváló választás a régi ízek kedvelőinek: lecsós szelet, hagymás rostélyos, krumplis tészta… nem csak az ételek fogyaszthatók, de az árak is.

menza1

Ahol megállt az idő – Frici Papa kifőzdéje

Ha külföldi ismerőseim hazánkba tévednek és egy igazán „magyaros” éttermet keresnek, mindig ezt a helyet ajánlom számukra. A Frici Papa egy kifőzde és egy régimódi étterem sajátos egyvelege, és erőteljes kontrasztja a közelben lévő belvárosi kozmopolita helyeknek. Pénzügyeinket tekintve igazán jól akkor járunk, ha a táblára kiírt napi kínálatból választunk. Ebédidőben igazán nagy a forgalom, előfordulhat, hogy másokkal osztozunk meg egy asztalon.

Orosz ízek Budapesten – Babuska

A kelet-európai gasztronómia és azok közül is az orosz egyre szélesebbet szel ki a főváros gasztrotérképéből. Nagykanállal esszük már mi is a borscsot és a pilményit is. Az orosz konyhának valóban kitűnő kínálata van, de hazánkban még nem túl pénztárcabarát árakon. A kifőzdék stílusában megálmodott Babuska azonban street food formában kínálja választékát a közkedvelt fogásoktól a kevésbé ismertekig.  A nevét pedig a tulajdonos orosz anyósától kapta, csak úgy, mint a receptek nagy részét.

Ázsia színvonalasan – Ramenka

A buli negyed közepén, a fővárosi Kazinczy utcában nyitotta meg kapuit nemrég az ázsiai leves nevét viselő hely. A rámen egyébként egy japán húsleves, aminek a lelke a húsból készült alaplé és a kínai tészta. Sokkal „vastagabb” és karakteresebb étel az általunk jól ismert húslevesnél. Japánban minden régióban van helyi változata. A Ramenka minimál stílusú belső tere egyébként nem túl nagy, egyszerre tizenkét fő tud asztalnál étkezni.

A gyerekbarát étterem – Pastrami

Könnyed, hangulatos és gyerekbarát. Kifejezetten nagycsaládosok tervezték nagycsaládosok számára. Az étterem a nemzetközi konyha ételeit fűszerezi a kis vendéglők hangulatával, noha nem is olyan kicsi. Bohém bisztró, foramtervezett designnal, látványkonyha résszel és egy hatalmas külső terasszal. Egy hely, ahol mindent szabad… és nem csak a felnőtteknek.

Egy bisztró családra hangolva – Sophie & Ben

Kevés az olyan belvárosi hely, ami a buli negyed közepén felvállaltan gyerekbarát lenne. A korábbi Varieté helyén nyílt bisztro, azonban erre rendezkedett be. A Sophie & Ben története egy szülőszobai barátságból indult, nevét pedig a gyerekekről kapta. Így egyértelmű volt az is, hogy gyerekbarát helyként vonulnak be a köztudatba. A bisztró hátsó részében egy komplett játszósarkot alakítottak ki.  A heti menü mindig változik és találunk világkonyhás fogásokat is, de a fókusz főleg a burgereken és a 12 órán keresztül sütött “pulled pork” sertéshúsos szendvicseken van.

Szerző: bb

Forrás:

http://welovebudapest.com/

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/10/vasarnapiebed1.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/10/vasarnapiebed1-150x150.jpgNews CityÉletmódbudapesti ebédlős helyek,gasztronómia,magyar ízek,Menza,Sophie & Ben bisztró,vasárnapi ebédA hétvége legyen inkább a pihenésé! Ha nincs kedved főzni és eleged van a pizzarendelésből irány a város. Összeszedtünk néhány helyet, ahol pénztárcakímélően lehet színvonalasan étkezni. A „retró konyha”  - a Menza A belváros szívében egy igazi időutazásban vehetünk részt a kínálattal: valódi hetvenes évek. Ismerős alapanyagok és ételnevek, a minőség...