A Kanári-szigetek két újabb gyöngyszeme válik elérhetővé a magyar turisták számára is október végétől: Lanzarote és Fuerteventura. A ViaSale Travel tour-operátor iroda a Wizzair-rel közösen újabb utakat kínál vendégeik számára.

Páratlan lehetőségnek nevezte Kovács Péter, a ViaSale Travel egyik alapítója a két újabb úti célt. Megjegyezte, hogy Magyarországról még soha senki nem szervezett utat erre a két szigetre. Hozzátette, a nyugat-európaiak számára azonban már régóta ismert és közkedvelt üdülőhelyekről van szó.

Lanzatore, 845 négyzetkilométerrel a szigetcsoport északi részén egy kisebb és családiasabb helyszín a pihenni vágyóknak. A kontrasztok szigete, ahol nem csak hosszú homokos strandok, türkizkék óceán, hanem a természet ezernyi csodája várja felfedezőit csendben működő vulkánokkal, lávamezőkkel és víz alatti barlangrendszerekkel.

lfc_el-golfo-96
Fotók: Fuerteventurai Turisztikai Szövetség és Lanzarotei Turisztikai Hivatal

A legészakabbra és legkeletebbre található sziget rengeteg programlehetőséget biztosít az ide érkezőknek: a Timanfaya Nemzeti Park mellett a többi park is páratlan kirándulási alternatívát nyújt, mint például a világ leghosszabb vulkanikus alagútját, valamint egy vulkáni barlangrendszerben kialakított 600 férőhelyes hangversenytermet vagy éppen a zöld vizű hegyi krátert. A sziget északi csücskénél található 5 elbűvölő szigetecske közül az egyik akár hajóval is megközelíthető.

Fuerteventura pedig inkább a sportos kikapcsolódást kedvelőknek ajánl opciókat. A Kanári-szigetek „Hawai”-a az összesen 150 km hosszú, hófehér homokos strandjaival, számtalan törökfürdőjével, a vízi sportoknak teremt ideális körülményeket. Nem véletlen, hogy a június és szeptember közötti szeles időjárással tökéletes feltételeket szolgáltat többek között az évente megrendezésre kerülő Windsurf és Kiteboard Világbajnokság számára is.

A hullámok szigete megdönt néhány rekordot: a legöregebb a maga 20 millió évével, a legközelebb fekszik Afrika partjaihoz (95 km), a második legnagyobb területű (1662 km2) és a második legkeletebbre fekvő a szigetcsoportban.

A szigeten tíz természetvédelmi terület várja a felfedezni vágyókat, de lehetőség van hajókirándulásokra, bálnalesre és búvárkodásra is.

Tenerife, a havi egymillió turistájával már közismert paradicsomnak minősül, de a magyarok számára Lanzarote és Fuerteventura még kiaknázatlan lehetőségeket rejt. Ezen a két szigeten is, akárcsak a népszerű Gran Canaria-n vagy Tenerife-n, fejlett infrastruktúra és modern szállodák várják a turistákat. A szigetcsoport klímája miatt is rendkívül frekventált a nyaralók körében, hiszen az év nagy részében nem süllyed 20 fok alá és nem emelkedik 30 fok fölé a hőmérséklet.

Kovács Péter elmondta, hogy a ViaSale Travel az első pillanattól az utolsóig végigkíséri utasait azok nyaralása során. Már Budapesten, a Liszt Ferenc nemzetközi reptéren ügyintézők várják az érkezőket, akiket a landolást követően is a tour-operátor iroda munkatársai irányítanak útba. A repülőtéri irodával, budapesti képviselettel, magyarul beszélő idegenvezetőkkel és több mint 100 partnerrel működő cég három éve kínálja kizárólag kanári-szigeteki úti céljait a nagyközönség számára.

A ViaSale Travel három tulajdonosa közül kettő már 15 éve él Tenerife-n, így indult a vállalkozás eleinte csak ezzel a nyaralási elérhetőséggel. Később a szomszédos Gran Canaria-ra, idén pedig két újabb szigetre, Lanzarote-ra és Fuerteventura-ra is ajánl utakat.

Kovács Péter, a harmadik Magyarországon élő tulajdonos szerint a Kanári-szigetek már a nyolcvanas években is közkedvelt volt a magyar turisták között (megbízható és biztonságos nyaralóhelyek, modern szállodák és tiszta környezet miatt) és ez a népszerűség azóta is töretlen.

Az iroda szeretné, ha a két új sziget a hazai közönség számára is gyorsan favorittá válna, így október 5-én és 6-án figyelemfelkeltő rendezvény keretében mutatják be őket. Szerdán a Spoon hajón tartanak, főként a szakma számára egy bemutatót, amelyet a spanyol nagykövet nyit majd meg és az alkalomból Magyarországra érkeznek Lanzarote és Fuerteventura idegenforgalmi hivatalainak igazgatói is.

Csütörtökön pedig egy nyitott, felmatricázott és dekorált „buli-busz” közlekedik majd Budapest belvárosában. A megállókban fantasztikus nyereményekért játszhatnak az érdeklődők. A főváros négy pontján lévő megállókban pedig fürdőruhás lányok stoppolnak majd a két sziget valamelyikére. A kampányt a Music Fm is támogatja, csütörtökön a délutáni roadshow során a busz útját is figyelemmel kísérik. A rádió mellett a televízióban is reklámozzák az új kínálatot, a spotok arca és hangja Kautzky Armand lesz.

Kovács Péter elismerte a színművésszel elsődleges célcsoportjukat, a nőket kívánják elérni, hiszen gyakrabban döntenek ők a nyaralás helyszínéről, mint a férfiak. „Még itt vagyok, de már a visszatérésen gondolkodom” – hangzik majd el a Jászai Mari-díjas előadó szájából. „Pierce Brosnan és Tom Cruise magyar hangja reményeink szerint rábír minden hölgyet, hogy kövesse kedvencét akár a nyaralási úti cél kiválasztásával is” – mondta Kovács Péter. Kautzky Armand személyisége is meggyőző, hangját pedig eddig is csak minőségi dolgokhoz adta – tette hozzá.

(x)

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/10/Playa-Famara_CR_01-1024x685.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/10/Playa-Famara_CR_01-150x150.jpgNews CityNagyvilágUtazásegzotikus utazás,Fuerteventura,Gran Canaria,Kautzky Armand,Lanzarote,Tenerife,utazás,ViaSale TravelA Kanári-szigetek két újabb gyöngyszeme válik elérhetővé a magyar turisták számára is október végétől: Lanzarote és Fuerteventura. A ViaSale Travel tour-operátor iroda a Wizzair-rel közösen újabb utakat kínál vendégeik számára. Páratlan lehetőségnek nevezte Kovács Péter, a ViaSale Travel egyik alapítója a két újabb úti célt. Megjegyezte, hogy Magyarországról még soha...