Zuglóban, a Mogyoródi út és a Pillangó utca kereszteződésében, a Lidl áruházzal szemben látható egy magas irodaház. Ott, az irodaház aljában, a sarokban, szemek elől elrejtve várja az édesszájúakat a Tulipán Cukrászda. Nikola Marianna Rahellel a cukrászda tulajdonosával beszélgettünk az üzlet kínálatáról, az ízekről, a tervekről. Arról is szó esett, hogy miért éppen ilyen eldugott helyen nyitotta meg a cukrászdáját és arról, hogy nemsokára weben keresztül is lehet majd gyönyörű cukrász díszeket, bonbonokat, egyedi tortakölteményeket rendelni.

tejszines-parve-szelet
Fotó: Tulipán cukrászda

Mit jelent a szlogene, hogy cukrászda boutique ízekkel?

A hagyományos magyar  torta- és süteményízeket mi a saját elképzeléseink szerint kiegészítjük, ami a hagyományost egyedivé, különlegessé teszi, mint ahogy a tulipán, bár egyszerű virág, de nemesítés útján egészen különlegessé tud változni. Erre a különleges, egyedi ízvilágra gondoltam, amikor a boutique szóval kifejeztem azt, amit szeretnék átadni.

Melyek azok a sütemények, amelyeket bármikor megtalálhatunk, ha belépünk a zuglói üzletbe?

A mindenki által kedvelt hagyományos magyar süteményeket, mint például az Eszterházy tortaszeletet vagy a csokoládé tortaszeletet mindig megtalálja nálunk a finomságokra vágyó. A célom az, hogy ha esetleg szomorú a vendég és eszik a tortánkból, olyan élvezetet kapjon, amely elűzi a szomorúságát. Ezt, tudom, hogy nehéz elérni a műfajban lévő szubjektivitás miatt,  de bízom benne, hogy sikerül egy-egy facebook-bejegyzéssel az ilyen véleményeket is szondázni. A terveim között van a francia cukrászat bevezetése: a mousse-ok,  ganache, pohárdesszertek.

savuoti-torta
Fotó: Tulipán cukrászda

Gondoltak esetleg az ételérzékenyekre is?

Egyelőre korlátozottan… annak ellenére, hogy már két évvel ezelőtt fejlesztettem egy lisztkeveréket hatféle összetevőből, minimális szénhidrát tartalommal. Jelenleg a tej- és tojásérzékenyeknek a teasüteményeinket tudom ajánlani. Csak a tejérzékenyeknek: a márványos-narancsos édességünket, illetve a mézes süteményünket. Ez utóbbi két sütemény inkább elvitelre javasolt a mennyisége miatt (egy darab körülbelül fél kilogramm). Beszélnék a fagylaltról is szívesen még, de épp jön a tél és a forrótea szezon.

Ha kávét innánk a sütemény mellé, mit választhatunk?

A fiatal, múlt nélküli cukrászdánkban csakis az olasz kávé jöhet szóba…ezért választottam a Pasco kávét. Legszívesebben én is arabika kávét iszom, ez a kedvencem, mert aromában gazdag és testes íze van, megmarad a hatása percek múlva is… A Pasco kávé pedig hatféle arabika keveréke 95%-ban…ez igen, ugye?

Ön mit rendelne az üzletből, van kedvence?

Bevallom, hogy legszívesebben a saját torta költeményeimet eszem, az epertortát, a málna tortát, a csoki tortát. Az elsőnél maradva, ezeknél a tortáknál a piskótát eperrel, málnával átitatom, attól finom szaftos lesz, majd több réteg gyümölcsöt és különböző krémet teszek az íz harmóniára törekedve. Az alkalmi tortarendelés egyébként szerintem nagyon személyes dolog. Ha felveszek egy rendelést, én mindig megkérdezem, hogy kinek készül, beleértve személyes dolgokat is, ami nagy könnyítés a választásban.

Vannak távolabbi tervek, hogyan tovább, ha sikeres lesz a Tulipán?

A távolabbi terv egy jól működő webshop, valamint tavaszra egy gyerek játszósarok kialakítása. Ez a tervem ad magyarázatot arra is, hogy miért választottam ezt az eldugott helyet – a cukrászda előtt egy nagy parkolóban gyerekjátszóteret fogok kialakítani, ahol az anyukák nyugodtan élvezik a napsütést egy fagyi vagy kávé mellett, a nélkül az aggodalom nélkül, hogy a gyerkőcöt baleset éri.

(x)

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/10/margareta-300g-9db-345--1024x554.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/10/margareta-300g-9db-345--150x150.jpgNews CityÉletmódRiportZuglóban, a Mogyoródi út és a Pillangó utca kereszteződésében, a Lidl áruházzal szemben látható egy magas irodaház. Ott, az irodaház aljában, a sarokban, szemek elől elrejtve várja az édesszájúakat a Tulipán Cukrászda. Nikola Marianna Rahellel a cukrászda tulajdonosával beszélgettünk az üzlet kínálatáról, az ízekről, a tervekről. Arról is szó...