Kényszer vagy elhivatottság, önzetlenség vagy felszínesség? Ma már sokan sokféleképpen adakoznak, nyújtanak támogatást. Egy-egy jó ügy vagy betegség, esetleg erőszak ellen fognak össze és változtatnak nem csak a saját, hanem mindenki jövőjén.

Sokan azt hiszik, hogy az önkéntesség a gazdag, unatkozó háziasszonyok elfoglaltsága. Pedig – már a felmérések is azt mutatják – sokkal szélesebb körben elterjedt és más társadalmi rétegeket és korosztályokat is érint. A mai nyugati trendek lassan elengedhetetlenné teszik, hogy a magára valamit is adó álláskereső önéletrajzába ne kerüljön be valamiféle önkéntes alapon végzett jótékonysági munka.

De trendek ide vagy oda, az önkéntességgel járó felelősségvállalás egyre népszerűbb a lakosság körében is és egyre több piaci vállalkozás figyel rá oda, ezzel segítve elő az alkalmazottak kreativitását, munkakedvének növekedését. Javítva a cég közösségen belüli reputációját növeli a vállalaton belüli munkamorált.

Mi az önkéntesség?

Egy olyan tevékenység, melyet egyénileg vagy csoportosan, rendszeresen vagy alkalmanként, belföldön vagy külföldön a közös jó érdekében személyes akaratból végeznek anyagi ellenszolgáltatás nélkül. Nem jár közvetlen anyagi haszonnal és nem helyettesíti a fizetett munkaerőt. A tevékenység megvalósulhat non-profit, civil szervezet, vagy állami intézmény-, ritkább esetben for-profit szervezet (cégek, vállalkozások) keretein belül.

Önkéntes munkát végezni ma már bárhonnét lehet: akár otthonról a kanapén ülve, akár helyszínen fizikai munkát végezve. Számtalan lehetőség közül válogathat, aki segíteni szeretne, hogy megtalálja saját maga számára is azt a formát, amit szívesen csinálna saját idejét és energiáját áldozva fel érte.

Az önkéntesség mindenképpen sokszínű tevékenység, amelyet éppen színessége okán nehéz kategóriákba sorolni. Két csoport azonban mégis elkülöníthető egymástól: az új típusú önkéntesség elsősorban tudás megszerzésére, a szabadidő hasznos eltöltésére, az önismeret fejlesztésére szolgáló tevékenység, míg a régi típusba azokat soroljuk, amelyek a hagyományos polgári értékekhez, szolidaritáshoz, családi indíttatáshoz, esetleg vallásos háttérhez köthetők.

Mi alapján válasszunk szervezetet?

Érdemes első körben az interneten körülnézni: léteznek gyűjtőoldalak, de a legtöbb szervezetnek van saját honlapja is. Ha már eldöntöttük, hogy milyen területen kívánunk együttműködni, szűkíthető a kör. Rengeteg ajánlat közül válogathatunk: olvashatunk gyerekeknek kórházban, segíthetünk állatok körül, szedhetünk szemetet, menthetünk békákat, gondozhatunk időseket.

Nem csak non-profit szervezetnél lehet önkéntes munkát vállalni, de a jelentkezés előtt, az adott intézmény, vállalat honlapján nézzünk körül, milyenek a munka feltételei, mennyi szabadidőt kell ráfordítani és mennyire megbízható a választott szervezet.

Önkéntességért Díj

2016-ban immár 8. alkalommal kerülnek kiosztásra a hazai önkéntességet elismerő díjak, amelyre már hat kategóriában lehet pályázni. A díj odaítélésével, remélhetően sokak számára válik vonzóvá ez a tevékenység, a nyertesek bemutatásával pedig kedvező irányba mozdulhat el az önkéntesség társadalmi megítélése.

Szerző: bb

Forrás: http://www.onkentes.hu/

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/10/people-3152585_960_720.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/10/people-3152585_960_720-150x150.jpgNews CityÉletmódfelelősségvállalás,non-profit szervezet,önkéntes munka,önkéntesség,új típusú önkéntességKényszer vagy elhivatottság, önzetlenség vagy felszínesség? Ma már sokan sokféleképpen adakoznak, nyújtanak támogatást. Egy-egy jó ügy vagy betegség, esetleg erőszak ellen fognak össze és változtatnak nem csak a saját, hanem mindenki jövőjén. Sokan azt hiszik, hogy az önkéntesség a gazdag, unatkozó háziasszonyok elfoglaltsága. Pedig – már a felmérések is azt...