Siker, pénz, csillogás és Tesla. A Kelet-Európában még bőven státuszszimbólumnak számító elektromos hajtású kocsi, a Tesla új, 100 kWh-s akkumulátorral is rendelhetővé vált, így akár 613 kilométert is gurulhatnak vele a tulajdonosok.

Elon Musk, a Tesla ügyvezetője ambiciózus célokat tűzött a vállalata elé. A napenergiával hajtható, erős akkumulátorral szerelt autókat a jövőben tulajdonosaik önvezető bérautóként hasznosíthatják majd, hogy enyhítsék a kocsi igen magas bekerülési költségét. Musk végső célja a vállalattal a kezdetek óta nem titok: a lehető leggyorsabban és legnagyobb mértékben átállni a megújuló energiaforrások használatára, és minimalizálni a fosszilis tüzelőanyagoktól való függést – mind a közlekedésben, mind a háztartásokban. Ez még a jövő, de az már nem, hogy az akkumulátor teljesítménye folyamatosan javul. Már rendelhető olyan új változat a Tesla Model S-ből, amelybe 100 kWh-s akkumulátort építenek be. Ennek segítségével akár a 613 kilométert is elérheti az a távolság, amelyet egy töltéssel megtehet az autó. Ez persze a papíron leírt maximális lehetőség, aki valóban kihasználja az autó adottságait, biztosan nem megy 600 kilométert két töltés között.

És nehéz lesz ellenállni annak, hogy ne taposson a gázra a Tesla autó tulajdonosa: az autó sportkocsikat megszégyenítő menetteljesítményeket nyújt, a gyári adatok szerint 2,5 másodperc alatt gyorsul 60 mérföldes (96 km/h) tempóra. Az autó menetkomfortját végképp nem érheti panasz. Zaj szinte egyáltalán nincs benne, hiszen a kerekek surrogása is leginkább csak azért hallatszik, mert nincs már hang, ami lekösse a fülünk figyelmét.

Azok, akik korábbi változatot rendeltek, most 10 ezer dollár (2,7 millió forint) felárért kérhetik a nagyobb akkut. Akik már átvették az autót, azoknak 20 ezer dollárért (5,5 millió forint) cseréli ki az akkut a gyártó. Újonnan megrendelve 134 500 dollár (37 millió forint) a legerősebb Model S ára. A 100 kWh-s akku a Model X-hez is elérhető, az európai ciklus (NEFZ) szerint 542 kilométerre nő vele az SUV hatótávolsága. A kaliforniai gazdagok kedvenc autója gyártásának négy éve alatt éppen csak eladtak belőle 2500-at. Ennyi tulaj kapott most egy esélyt, hogy autója eddigi hatótávolságát közel harmadával növelje.

Az alap 53 kWh-s csomag papíron 394 kilométeres hatótávot ígért, ezzel szemben az új cserecsomag már több mint 600-at. Még ha a valós fogyasztás ennél valamivel biztosan rosszabb is, a harmadával növelt hatótáv az új akksikkal nem hangzik rosszul. A Tesla azt mondja, adnák ők ennél olcsóbban, de sok a járulékos munka a csere alatt, és a teljes munkafolyamat csak kézimunkával végezhető, így egy héten legfeljebb három autóval végeznek majd. Persze az is igaz, hogy nyakatekerten önigazoló logika kell ahhoz, hogy valaki azt merje mondani: takarékosságból vesz magának Teslát.

Szerző: Sarnyai Tibor

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/09/tesla1.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/09/tesla1-150x150.jpgNews CityNagyvilágakkumulátor,elektromos autó,menetteljesítmény,Tesla,Tesla model S,villanyautóSiker, pénz, csillogás és Tesla. A Kelet-Európában még bőven státuszszimbólumnak számító elektromos hajtású kocsi, a Tesla új, 100 kWh-s akkumulátorral is rendelhetővé vált, így akár 613 kilométert is gurulhatnak vele a tulajdonosok. Elon Musk, a Tesla ügyvezetője ambiciózus célokat tűzött a vállalata elé. A napenergiával hajtható, erős akkumulátorral szerelt autókat...