Az ember társas lény, de nem elsősorban. Elsősorban ember, majd másodsorban is csak ember, nőként vagy férfiként egyaránt. Ezek után lehet próbálkozni a pótágyas, franciaágyas, nászágyas, megoldásokkal…

Házasság, szingli lét, mingli kapcsolatok. Értelmes alternatívák, melyekhez kellő önismeret, felnőtt, felelősségteljes személyiség és nem utolsó sorban tökös kiállás kell. Mindegyikhez. És nem kell messzire mennünk, elég csak körbe nézzünk közvetlen környezetünkben.

Juli, Sára és Pálma együtt érettségiztek. A gimnázium négy éve alatt nyerő csapatot alkottak: Juli a rendes stréber, Sára az éleseszű ügyes, Pálma pedig az álmodozó szép volt, az összetétel minden előnyével. Lányos sóhajaik között természetesen szerepelt a jó parti egy férfi személyében, izgalmas munka és gondtalan élet. De mire gondoltak jó parti alatt? Nos, mind a hárman másra. Juli egyértelműen családot, gyereket, házias férjet remélt. Sára fejében élesen élt egy belevaló motoros fickó képe, aki néha átrobog az életén, és aki mellett majd bőven lesz ideje a vállalkozásával foglalkozni. Pálma meggyőződése pedig az volt, hogy vár rá valahol egy intelligens partner, aki mellett nyugodtan tud hódolni utazási szenvedélyének.

Első osztálytalálkozójukon újra viszont látták egymást.

Juli két gyermekes családanya, sok munkával, szerető férjjel, aki mellett viszont nem jut elég idő saját magára. Mégsem boldogtalan, mert pontosan azt a biztonságot kapta, amire kislányként is annyira vágyott. Párkapcsolatuk alapja a közös értékrend és prioritások, így nem szorul magyarázatra, hogy csak szervezés kérdése az „énidő” betervezése. Senkivel sem cserélne.

Sára saját cégét vezeti öt éve. Egyedül él, a fehér motoros lovag még nem érkezett meg, vagy elrobogott mellette. Azonban panaszra nincs oka, hiszen tartalmas élete van, és egyik célját sikerült is beteljesítenie. A cég, amit maga álmodott meg és indított el az üzleti világban, megáll a lábán, sok kihívást tartogat még és kitölti mindennapjait. A mindenáron kapcsolat helyett pedig megéri várni az egyértelműen jóra.

Pálma élete kicsit másképpen alakult. Idegenvezetőként dolgozik egy nagy utazási irodánál, tehát hivatásos utazó lett. Szép és csinos lányként többször megtapasztalta, hogy párkapcsolatai ideig-óráig zökkenőmentesek, viszont az elköteleződés fázisában partnerei sorra egyértelművé tették elvárásukat: hagyja ott az állását, mert túl sok utazással jár. Gyerekre sosem vágyott, így a mingli életforma mellett döntött: minőségi intimitás folyamatos jelenlét nélkül. Így nem mellőzi partnereit és megőrzi szabadságát anélkül, hogy feladná egyéniségét.

Három történet, három életforma. Mindhárman tudatosan választották a személyiségüknek, egyéniségüknek megfelelő lehetőséget. Vajon boldogabbak lennének-e, ha cserélnének egymással?

Tanulság? MINDENT nem lehet, csak VALAMIT. Azt a valamit pedig érdemes megbecsülni, másokét pedig megérteni és tiszteletben tartani, mert egyik sem könnyebb vagy nehezebb, jobb vagy rosszabb, egyszerűen csak másmilyen.

 

Szerző: Salat Száva

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/07/2.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/07/2-150x150.jpgNews CityÉletmódboldog élet,életcélok,életvitel,házasság,karrier,mingli,szingli,társas kapcsolatokAz ember társas lény, de nem elsősorban. Elsősorban ember, majd másodsorban is csak ember, nőként vagy férfiként egyaránt. Ezek után lehet próbálkozni a pótágyas, franciaágyas, nászágyas, megoldásokkal... Házasság, szingli lét, mingli kapcsolatok. Értelmes alternatívák, melyekhez kellő önismeret, felnőtt, felelősségteljes személyiség és nem utolsó sorban tökös kiállás kell. Mindegyikhez. És...