IMG_2055_zps9e1cdcccMikor úgy döntünk, hogy – legtöbb esetben – négylábút veszünk magunk mellé, a választás folyamata nagyban hasonlít a párkereséshez. Olyanra TÁRSRA várunk és vágyunk, aki tökéletes összhangban van velünk és viszonozza szeretetünket. Persze, ha szerencsések vagyunk és megtörténik a szerelem első látásra, akkor nem kell sokáig győzködnünk magunkat.

Most már nem csak párt, de házi kedvencet is választhatunk az asztrológia alapján. Íme, kegyeltjeink jellemrajza a horoszkópjuk szerint.

KOS (március 21.- április 20.) Igazi vezetők, persze csak a saját felségterületükön, de ezt a területet minden erejüket latba vetve, jó vezetőként védik. Megpróbálnak a főnök szerepében tetszelegni a többi háziállat között is. Épp ezért nehezen adják be a derekukat, akarom mondani a nyakukat, ha pórázt akarunk rájuk rakni. Felhívják a figyelmet magukra, ha úgy érzik, hogy azt nem kapják meg tőled. Ha ez nem nyitja fel a szemed, számíthatsz lázadásra is. Ha elkényezteted őket végtelenül hálásak. Ezek után azt is elnézed nekik, hogy nehezen hallgatnak a szóbeli utasításokra.

BIKA (április 20.- május 20.) Lustaságukról ismerhetőek meg. Néhány állati finom snack és a lágy, andalító zene mellett, képesek, egész nap a sokat tiltott kanapén heverészni. Imádják a fényűző életet. Hajlamosak néhány kilót felszedni a korral. Kimondottan a gyengéd és meleg környezetben érzik magukat jól, és nem szeretik, ha idősatuba szorítják őket. Mindent a maguk ütemében csinálnak. Lustaság ide vagy oda, a harcot azonban nem adják fel egy könnyen.

IKREK (május 21.-június 21.) Határtalan energiával rendelkeznek. Szeretik, ha szórakoztatják őket. Szeretik a megkülönböztetett figyelmet, ezért megfelelő alanyai a különböző kiállításoknak versenyeknek. Az ikrek háziállatok bájos, és érzékeny lények. Kíváncsiságuk határtalan és ebből fakadóan sűrűbben előfordul, hogy baj éri őket. De ez sem riasztja el őket a kicsinyes csínyektől. Ennek ellenére könnyen taníthatóak, mivel jó és gyors a felfogásuk.

RÁK (június 22.-július 22.) Nagyon szenzitív állatok. Nagyon fontos számukra, hogy egyenrangú családtagnak tekintsék őket. Ha leszidjuk őket, azonnal letörnek és visszavonulnak egy sarokba vagy zugba. Ugyanezt teszik abban az esetben is, ha nem kapnak elég figyelmet, de ilyenkor a duzzogást nyafogás is kíséri. Nagyon félénkek, ezért ne várjuk tőlük, hogy bármiért is megküzdjenek. Ha bajt szimatolnak inkább menekülőre veszik.

OROSZLÁN (július 23.-augusztus 22.) Született vezetők, és jellemzők rájuk a királyi viselkedés és mozgás. Nagyon büszkék, de semmiképp nem arogánsak. Éppen ellenkezőleg, barátságos és társaságkedvelő házi állatok. Szeretők és hűségesek és a nap 24 órájában a gazdájuk figyelmét keresik, főképp, ha van más háziállat is a háztartásban. Jó memóriával rendelkeznek. A leggyermekbarátibb házikedvencek, akik folyamatosan vigyázzák, óvják gazdájuk csöppségeit.

SZŰZ (augusztus 23.- szeptember 22.) Nagyon higiénikus állatok és megkövetelik maguknak a tökéletesen tiszta környezetet.  Bármikor készek fürdeni, nem úgy mint a házi állatok többsége. Különösen igényesek, és ezt elvárják a gazdáiktól is. Inkább lehet munkára, feledatokra fogni őket, nem szertelenek, ezért nem is szeretnek annyira játszani. Hatalmas felhajtást csapnak a vacsora körül, és a nap végén elvárják a visszajelzést, odafigyelést, elismerést. Hajlamosak az allergiára, ezért körültekintően kell tartani őket.

MÉRLEG (szeptember 23.- október 22.) A gazdájuk szeméből ki tudják olvasni az érzéseket. A szeretet mellett aggódó típusok, ezért nyugtalan és határozatlan lények. Változó a modoruk, viselkedésük, ami nem a határozatlanságukból fakad, csupán tesztelik a gazdi tűrőképességét és határaikat térképezik fel vele. Nagyon ragaszkodók és szívesen vesznek maguk körül más házi állatot is. Idegesek lesznek ismeretlen, nem megszokott környezetben, vagy ha veszekedést, bajt, feszültséget éreznek maguk körül.

SKORPIÓ (október 23.- november 21.) Hűségesek és nagyon szórakoztatók. Jók a megérzéseik, ezért képesek az ember gondolatában olvasni. Fő küldetésük és céljuk, hogy a gazdájukat jó hangulatban tartsák. Nagyon ragaszkodnak az otthonukhoz, főleg, mert nehezen találnak vissza, ha elvesznek. Megérzik a veszélyt. Annak ellenére, hogy az ember számára bájosnak tűnnek, más háziállatok számára ijesztő személyiségük. Büszkék, ezért néha jellemző rájuk a makacsság.

NYILAS (november 22.-december 21.) Tele vannak határtalan energiával és erős idegrendszerrel rendelkeznek. Igazán vidám lények, de ahogy felnőnek ez a jókedély mérséklődik. Könnyen bajba jutnak, ügyetlen jellegükből fakadóan. Imádják, szeretik gazdájukat, de elvárják, hogy viszonozzák is ezt feléjük. Nagyon gyáva házi állatok, ha mégis küzdelemre vetemednek, hamar feladják. Ettől függetlenül nagyon kalandvágyók.

BAK (december 22.-január 19.) Sokkal bölcsebbek más csillagjegyben született társaiknál. Tudják a helyes viselkedés szabályait, és be is tartják őket, ezért házban tartásra ideálisak. A végtelenségig szeretnek és tudnak is aludni és utálják, ha átrakják őket, vagy elzavarják pihenő helyükről. Hízásra hajlamosak, mert az eldobott élelmiszert is képesek megenni, annyira szeretik a hasukat. Nagyon én-központúak. Utálják a magányt és szeretik a jó társaságot.

VÍZÖNTŐ (január 20.- február 18.) Igazán gyengéd lények. Ráéreznek a gazdájuk hangulatára és ahhoz mérten viselkednek.  Nagyon szeretik a vizet, vízpartot, ezért lehet velük nyaralást tervezni. Nagyon barátságos és intelligens állatok, de egyben temperamentumosak is. Nagyon nehéz képezni, tanítani őket, mert valami mindig elvonja a figyelmüket, főképp saját maguk. Szeretnek enni, néha mértéktelenek, ebből fakadóan hajlamosak sűrűbben betegeskedni.

HALAK (február 19.- március 20.) Szeretik a vizet és az ezzel kapcsolatos sportokat. Nagyon érzékeny és empatikus lények és nagyon egyszerűen ráéreznek gazdájuk hangulatára. Ha megkedvelnek valakit egy egész életen át „hűségesen” szolgálnak és kitartnak mellette, ezért ha másik gazdához kerülnek, képesek akár többször is visszaszökni. Hiperaktív és impulzív jellemek. Gyakran változik a hangulatuk, ezért nehéz megérteni őket. Imádják a fényűzést, de nem kell sok hely a számukra. Nehezen viselik a változást, ilyenkor hajlamosak a duzzogásra, de egyébként gyengéd és szerető háziállatok.

Szerző: phm

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/08/kezdokep_horoszkop-1024x462.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/08/kezdokep_horoszkop-150x150.jpgNews CitySzínesasztrológia,csillagjegy,házi állat,horoszkóp,kutya,macskaMikor úgy döntünk, hogy – legtöbb esetben - négylábút veszünk magunk mellé, a választás folyamata nagyban hasonlít a párkereséshez. Olyanra TÁRSRA várunk és vágyunk, aki tökéletes összhangban van velünk és viszonozza szeretetünket. Persze, ha szerencsések vagyunk és megtörténik a szerelem első látásra, akkor nem kell sokáig győzködnünk magunkat. Most már...