Valamiért minden ember nekiáll futni, ha új életet kezd. Az újjászületés procedúrájának fontos, már-már mágikus eleme lett a futás. Ezt persze, valahol nagyon is jó dolog! Szívünkre, tüdőnkre és ereinkre is pozitív hatással van, súlyos betegségeket előzhetünk meg, fogyunk és erősödünk általa. Futás közben szabadnak érezzük magunkat, elszállnak a felesleges negatív energiák, ezért kiváló stresszoldó megoldás is egyben!

Csakúgy mint bármelyik más sportot, a futást sem szabad ész nélkül csinálni, vagy hirtelen egy testünknek idegen tempót erőltetni magunkra. Tisztában kell lennünk a futás felépítésével, és lépésről-lépésre kell haladni, utánajárni a helyes mozdulatoknak. Tehát ne kezdjünk rögtön egy 50 perces erdei tereppel, mert azzal több kárt is okozunk a szervezetünknek. Nyugodtan kérjük ki szakember véleményét! Legalább ennyire fontos az is, hogy minőségi futócipőt válasszunk! Nem szabad garasoskodnunk, mert az egészségünk, ízületeink, és az igen becses gerincünk sínyli meg. Most, hogy ezt tisztáztuk, vegyük is sorra Budapest legjobb futópályáit!

Az ingyenes Margitszigeti futópálya az egyik legnépszerűbb mind közül. Ennek oka nem feltétlenül a lebilincselő táj, vagy az út kihívásai, sokkal inkább a hangulata. Relaxáló, vagy épp szórakozó baráti társaságok és futó kompánia, hogy ne legyünk magányosak. A pálya gumiból készült, a szigetkör hossza 5285 méter.

Az Erzsébet-kilátóig tartó erdei terep kb. 5 km hosszú, a Normafáról indul. Isteni friss levegő, szépséges környezet, izgalmas útvonal sok emelkedővel és lejtővel. Itt sem számíthatunk magányra, rengeteg a túrázó arrafelé.

Jelentősen kisebb szakaszon, ám annál pazarabb környezetben kocoghatunk a Kopaszi-gáton, rekortán futópályán. Edzés után a víz partján nyújtani, elmélkedni, és nézni a vizet felér egy terápiával! A parkolásért fizetni kell, de a sport díjmentes.

A Városmajori táv sem fullasztja ki a kezdőket a maga 585 méteres hosszával. Jár a piros pont a kialakításért, ugyanis a gumi pályán 2 centi ütéscsillapító réteg, és 1 centi kopóréteg található. A Városmajori Szabadtéri Színpaddal a közelben, gyönyörű környezetben vezethetjük le a feszültséget.

A Hajógyári-szigeten beton és föld utakon futhatunk, és ha áthaladunk a K-hídon (na persze e célból augusztus 10 és 17 között sajnos nem áll módunkban), nosztalgiázhatunk a Sziget fesztivál gondtalan szabadságáról (ha ugyan maradtak emlékeink) miközben rójuk a köröket.

Szegény Városliget mostanában nem a béke földje, belső nyugalmunkat sem biztos hogy megtaláljuk a sátras tüntetők és biztonsági őrök kereszttüzében, de azért szeretjük, és nyugodt időkben tökéletes választás lehet futáshoz, bringázáshoz egyaránt. Van vízpart, ahol elmélázva ücsöröghetünk, zöld környezet, vagy épp beülős helyek egy edzés végi üdítőhöz.

Az Orczy-kertnél elterülő 14 hektáros erdős terület 1 kilométer hosszú szakasza szintén kiváló helyszín futáshoz, de más sporttevékenységekre is van itt lehetőség. A park ingyenes, a talaj pedig föld, illetve mulcs.

Szerző: szj

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/08/Top-5-Best-Running-Shoes-for-Women-in-2015-1024x575.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/08/Top-5-Best-Running-Shoes-for-Women-in-2015-150x150.jpgNews CityEgészségbudapesti futópályák,egészséges életmód,futás,futópályák,sportValamiért minden ember nekiáll futni, ha új életet kezd. Az újjászületés procedúrájának fontos, már-már mágikus eleme lett a futás. Ezt persze, valahol nagyon is jó dolog! Szívünkre, tüdőnkre és ereinkre is pozitív hatással van, súlyos betegségeket előzhetünk meg, fogyunk és erősödünk általa. Futás közben szabadnak érezzük magunkat, elszállnak a...