A modern társadalom, vagyis a fejlett országok nagy átlagának számára evidens a folyó víz, az áram, hogy nem csak vasárnap kerül hús az asztalra. Éjszaka töltőre rakjuk a mobilokat, bägelt reggelizünk, a nap folyamán tesszük a dolgunkat. Jó esetben mi irányítjuk az életünket, hiszen az olyan alapfeltételek, mint a munkahely, és az ezzel járó anyagi juttatások mindenki számára elérhetőek. Talán csak az esti híradót figyelve jut eszünkbe, hogy léteznek harmadik világbeli országok, ahol mindez csak álom.

Megrázó fotók csontsovány, felpüffedt hasú afrikai kisgyerekekről, akiknek arcát belepik a legyek. Haiti árvák, vagy szemétdombon kotorászó, lopásra, kéregetésre kényszerített fiatalok India utcáin. Ismerős? A Fogadj örökbe programon keresztül a világ számos, katasztrófa sújtotta, szegény országában élő kisgyermeknek adományozhatunk. Talán el sem tudjuk képzelni mit jelent egy nélkülöző gyereknek havi 3000 forint. Meleg ételt és vizet, például. A folyamat nem bonyolult. Kiválasztunk egy országot, „kapunk egy gyereket”, meghatározzuk a fizetés gyakoriságát és módját. Utána már csak a hajrá van és a bennünk töretlenül dolgozó „TerézAnyu és TerézApu”.

Sokan azt gondolják, az ehhez hasonló gyűjtéseknek semmi értelme, mert az alapból esély nélkül, nyomorból induló kicsiknek borítékolhatóan nincs túl sok jövője. Sosem lesz házuk, autójuk, félretett pénzük. Ennek ellenére a mi kicsi, kiszorított pénzünk, igenis számít. Nekik az életben maradást jelentheti.

Az IMF adatai alapján a világ 23 legszegényebb országából 19 Afrikában található, a listát évek óta Kongó vezeti. Ezekben az országokban 5-ből 1 gyermek nem éri meg az 5. születésnapját különféle okokból, legyen az háború, éhhalál, vagy betegség. Ha nekünk megadatott, hogy nem csupán gyógykezelésükről gondoskodhatunk innen a távolból, hanem élelmiszer ellátásukhoz, sőt, taníttatásukhoz is hozzájárulhatunk akkor azt tegyük meg jószívvel. Akár már most. Minden fillér számít. Életet menthet.

szerző: szj

http://www.fogadjorokbe.hu/

http://afrikaert.hu/hu/fogadj_orokbe/program/

Forrás: http://www.businessinsider.com/the-23-poorest-countries-in-the-world-2015-7

http://www.fogadjorokbe.hu/

http://www.savethechildren.org/

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/07/szegeny_gyerek.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/07/szegeny_gyerek-150x150.jpgNews CityÉletmódadakozás,fogadj örökbe programok,jótékonyság,örökbefogadás,pénzadomány,segítségnyújtásA modern társadalom, vagyis a fejlett országok nagy átlagának számára evidens a folyó víz, az áram, hogy nem csak vasárnap kerül hús az asztalra. Éjszaka töltőre rakjuk a mobilokat, bägelt reggelizünk, a nap folyamán tesszük a dolgunkat. Jó esetben mi irányítjuk az életünket, hiszen az olyan alapfeltételek, mint a...