Kék arany, emlegetik. Pedig színtelen. A tisztasága és az égbolt visszaverődése teszi kékké. Egyik legnagyobb kincse a Földnek. Oly’ nagy érték, mely az aranyéval vetekszik.

Évezredekkel ezelőtt egy vízcsepp hullott alá. Ez a parányi csepp magában hordozza az tisztaságot, a természet erejét, az életet. Elindul hosszú útján, a Föld kőzeteinek legmélyébe. Beszivárog, átszűrődik a rétegeken keresztül, magába szívva az ott rejlő kincseket és ásványokat. Tovább vándorol, immáron nem csak tisztán, de gazdagon is, követve a természet körforgását. Több ezer év után, ismét a felszínre érkezik, úgy ahogy a természet megalkotta, formálta, arra várva, hogy szomjunkat oltsa.

A természetes ásványvíz minden cseppje, hatalmas kincs, mely évtizedeken át vándorolt, hogy szolgálatunkba álljon. Minden pohár természetes ásványvíz fogyasztásánál jusson eszünkbe ennek a kéklő aranynak az egy emberöltőn át tartott útja a poharunkig.

áványvízAzért, hogy természeti értékei megmaradjanak, gondos előírásoknak megfelelve kerül palackokba és végül az asztalunkra. A természetes ásványvizeknek kinyerésétől a forgalomba helyezéséig, számos alapkövetelményeknek kell megfelelniük, mind az összetevők, adalékok tekintetében, mind a technológiai eljárás, csomagolása során, sőt, még a szállítás, megőrzés és raktározás alatt is. Fenntartva és ellenőrizve ezzel a valódi tisztaságot.

A természetes ásványvíz oldott, természetes ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz, valamint megfelelő élelmiszer-fiziológiai hatással, és saját természetes tisztasággal rendelkezik. Alkotórészeinek, hőmérsékletének és egyéb tulajdonságainak mindig változatlannak kell lenniük vagy a természetes változások keretein belül kell mozogjanak. A szigorú szabályok betartása miatt, négy vizsgálaton esnek át a természetes ásványvizek, mielőtt a palackozóba kerülnek:

Geológiai és hidrológiai vizsgálatok során fontos a nyerőhely pontos tervrajza, tengerszint feltüntetésével, a talaj összetételének és eredetének részletes geológiai kimutatása, a víztároló rétegek pontos feltérképezése, a forrás szennyeződésének megakadályozása érdekében kialakított védelmi zónák.

Fizikai, kémiai és fizikális-kémiai vizsgálatok során nézik a forrás bőségére vonatkozó adatokat, a víz- és a közvetlen környezet hőmérsékletét, a különböző hőmérsékleten történő párolgás után maradt vízmennyiséget, a víz pH értékét, a víz áramvezető képességét, a vízben található anion-, kation- vegyületek és nyomelemek fajtájit és tartalmát, forrásnál mért víz radioaktivitását, az esetlegesen vízben található mérgezőanyagok tartalmát a megjelölt határértékekhez képest.

Mikrobiológiai vizsgálatoknál ellenőrzik a vízben jelenlevő/nem jelenlevő élősködőket és kórokozó mikroorganizmusokat, ürülékes szennyeződésekre utaló anyagokat, baktériumokat és azok változó mennyiségét különböző hőmérsékleten.

Élelmiszer-fiziológiai, farmakológiai és klinikai tesztek során a víz általános tulajdonságaival és az emberi szervezetre való hatásával összhangban vizsgálják a ugyanezeket a jellemzőket.

Természetes ásványvizekben gazdag országunk. Egy adomány, kincs ez. Olyan, amellyel tisztelettel kell bánjunk. A mi kék aranyunk, ami a gazdagságot, de mind inkább az életet jelenti számunkra.

Szerző: phm

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/07/MDG-Stack-of-bottled-wat-012.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/07/MDG-Stack-of-bottled-wat-012-150x150.jpgNews CityEgészségásványi anyagok,ásványvíz,ásványvíz palackozása,forrásvíz,nyomelemek,természetes ásványvízKék arany, emlegetik. Pedig színtelen. A tisztasága és az égbolt visszaverődése teszi kékké. Egyik legnagyobb kincse a Földnek. Oly’ nagy érték, mely az aranyéval vetekszik. Évezredekkel ezelőtt egy vízcsepp hullott alá. Ez a parányi csepp magában hordozza az tisztaságot, a természet erejét, az életet. Elindul hosszú útján, a Föld...