Idén lett négy esztendős az újranyílt kisújszállási Kumánia Hotel Gyógy- és Strandfürdő. A pihentető wellness szolgáltatásokat egybegyűjtő, magát „három az egyben” intézményként pozicionáló fürdőről Tóth Tünde marketing menedzserrel beszélgettünk.

A Kunságon annyira nem meglepő a Kumánia név, de miért esett a választásuk épp erre?

Kisújszállás az elmúlt években jelentős összeget fektetett az 1967 óta meglévő városi fürdő fejlesztésébe. Korábban, a felújítás előtt Erzsébet Fürdő volt a létesítmény neve. Amikor 2012-ben elkészültünk a stranddal, a fedett medencékkel és a hotellel, körülnéztünk: Magyarországon akkor éppen 24 Erzsébet fürdőt jegyeztek. A teljes körű megújulás alkalmat adott arra, hogy végre megkülönböztessük magunkat a többiektől. A választás Kunország latin nevének magyaros változatára esett, így lettünk Kumánia Hotel és Gyógy- és Strandfürdő.

Mitől különleges Kunország fürdője?

Sok termálfürdő van az Alföldön, ezek között nem egy gyógyhatású vízzel is rendelkezik, azonban kevés olyan hely van, ahol a szálloda, a fürdő és a gyógyászat egy helyen található. Nálunk a vendégeknek ki sem kell lépni az összesen 3 hektáros park területéről, hogy kényelmesen elérjék három fő szolgáltatásunkat. Ami még vonzó: Kisújszállás közúton és tömegközlekedéssel is könnyen elérhető – a 4-es számú főút mentén, a Budapest-Debrecen vasútvonalon, valamint a Miskolc-Szeged távolsági busz mentén. Én nem tudok másik olyan fürdőt, amely annyira közel lenne a helyi busz- és vasútállomáshoz, mint a Kumánia. Fontos megjegyezni, hogy maga a város is gyönyörű, nagyon sokat változott az elmúlt évtizedben. Összesen 18 milliárd forintos fejlesztési tőke érkezett Kisújszállásra. Aki régen járt itt, annak érdemes újra eljönnie, mert nagyon sokat változott a város megjelenése, arca.

Kumánia Hotel Gyógy- és Strandfürdő - Kisújszállás. Fotó: www.kumania.hu
Kumánia Hotel Gyógy- és Strandfürdő – Kisújszállás. Fotó: www.kumania.hu

Melyik az a három láb, amelyen stabilan áll a Kumánia?

Az első mindenképpen a gyógyvizes strandfürdő, ahol akár a szabad ég alatt is lehet úszni, strandolni, csúszdázni, wellness- és szauna szolgáltatásokat igénybe venni. Fedett helyen mindez gyógyvizes termálmedencével, valamint gyerek- és élménymedencékkel egészül ki. Összesen öt fedett és két kültéri medencével állunk a vendégek rendelkezésére. A strand területén lévő sportpályáink többféle sportolási lehetőséget kínálnak, például: strandröplabda, lábtenisz, strandfoci, tollaslabda vagy sakk.
A családokon túl azonban gondolunk azokra is, akik a gyógyhatású termálvíz miatt járnak hozzánk. A Kumánia 2012 végétől az OEP-pel szerződött gyógyító intézmény is. A fürdőgyógyászatban a helyi ásványvíz fizikai és kémiai gyógyító hatását hasznosítjuk. A fürdőt ellátó két termálkút vizét 2003-ban klinikai vizsgálatokkal gyógyvízzé nyilvánították. Az elsősorban hidrogén-karbonátos összetételű, de egyéb makro- és mikro-, valamint nyomelemeket is nagy koncentrációban tartalmazó víz alkalmas a különböző kopásos (degeneratív) gerinc- és ízületi elváltozások kezelésére. A gyógyfürdőben az ismert és orvosilag elfogadott gyógyító és prevenciós gyógyászati szolgáltatásokat biztosítjuk OEP-támogatással, de akár anélkül is. Az épületben természetesen szakorvosi rendelés is van.

A harmadik láb a 30 szobás, háromcsillagos Kumánia Hotel, amely idén elnyerte a Magyar Turizmus Minőségi Díjat. Az akadálymentesített szállodában kényelmes, jól felszerelt egy- vagy kétágyas, valamint családi szobákkal várjuk vendégeinket. A megszokott kényelmi és wellness szolgáltatásokon túl a hotel közvetlen összeköttetésben áll a strandfürdővel, így akár köntösben és papucsban is átsétálhatnak oda a vendégek. A gasztronómia szerelmeseinek a hotel étterme kunsági és magyaros ételeket is kínál. A szálláshely egyik különlegessége a Kedvencbarát szoba, ahová azokat várjuk, akik a nyaralás ideje alatt sem akarják otthon hagyni, vagy kisállat megőrzőbe adni a család házi kedvencét, kutyáját, macskáját. Emellett elsősorban a fiatalok kedvelik a mesterséges csónakázótó mellett kialakított kempinget, ahol a pázsit mellett öt tóra nyúló faház is rendelkezésre áll szálláshelyként.

A családi nyaralás, kikapcsolódás nem telhet el programok nélkül. Elég ehhez is a köntös a Kumániában?

Kumánia Hotel Gyógy- és Strandfürdő - Kisújszállás. Fotó: www.kumania.hu
Kumánia Hotel Gyógy- és Strandfürdő – Kisújszállás. Fotó: www.kumania.hu

Természetesen igen, hiszen a Kumániába érkezőket egész évben színes programokkal várjuk. Augusztus 6-án például ismét megrendezzük a Kunország Szépe Választást, amely nagyon közkedvelt strand szépségverseny a térségben. Ezután pontosan egy héttel, 13-án, pedig majd a bográcsfesztiválra készülünk, ahol baráti közösségek, családok, munkahelyek főzhetnek maguknak magyaros ételeket a strand területén. Hosszú ideje működik egy művészeti galéria a hotelben, ahol helyi, de távolabbról érkező alkotók mutatkoznak be rendszeresen. A hétvégéken is mindig van valamilyen kisebb-nagyobb sport- vagy szórakoztató rendezvény a strand területén, amelyre a helyieket éppúgy szeretettel várjuk, mint a bennünket választó szállóvendégeket. Akár köntösben és papucsban is.

(x)

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/08/tn_kumaniafurdo6.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/08/tn_kumaniafurdo6-150x150.jpgNews CityBelföldUtazáscsaládi pihenés,gyógyfürdők,Kisújszállás,Kumánia,kunság,kutya barát szálláshely,strandfürdők,termálfürdőIdén lett négy esztendős az újranyílt kisújszállási Kumánia Hotel Gyógy- és Strandfürdő. A pihentető wellness szolgáltatásokat egybegyűjtő, magát „három az egyben” intézményként pozicionáló fürdőről Tóth Tünde marketing menedzserrel beszélgettünk. A Kunságon annyira nem meglepő a Kumánia név, de miért esett a választásuk épp erre? Kisújszállás az elmúlt években jelentős összeget fektetett...