Évről évre július 15. és augusztus 15. között pörög a főszezon a strandokon. Van, aki a Balcsira menekül, de akad olyan is, aki a Velencei-tóra esküszik, vagy épp a fővárosi Dagályra. Annak apropóján, hogy megteremtették nekünk a Lupa-tavi beach-et, a „budapestiek Ibizáját”, összeszedtük melyek hazánk legkedveltebb vízparti, vagy medencés helyei ezen a nyáron.

Izgatottan vártuk az idei felmérés eredményeit a Balaton legnépszerűbb strandjait illetően. A top 10-ben, 3 csillagos minősítéssel olyan nevekkel találkozunk, mint az első helyen végzett vonyarcvashegyi Lidó, vagy az ezüst érmes balatongyöröki Községi strand. Azoknak, akik az édentől keletebbre vágynának, feltétlenül meg kell nézniük a balatonfüredi Esterházy és Kisfaludy, illetve a csopaki strandot. A déli parton a balatonlellei Napfény, vagy a Bogláron található Platán nyújthat maradandó élményeket az egész családnak. Szerencsére az említett fürdőhelyek ráálltak a viszonylag pénztárcabarát felnőtt belépődíjakra, így az árak 600-1200 forint között helyezkednek el per kopf.

A velencei tó körül is szép számmal találunk strandokat, az agárdi Napsugár, és a gárdonyi Sport Beach-csel az élen, de a Velence Korzó és Szabadstrand is pofás lett.

Akkor se keseredjünk el, ha nem élünk természetes tó közelében! Országszerte, Egerszalóktól Kehidakustányig, rengeteg csúcskategóriás élményfürdőbe látogathatunk el a forró nyári napokon. Bárhol is lakunk, biztosan van a közelünkben egy szimpatikus medence és egy lángosos. A debreceni Aquaticum, a mogyoródi Aquaréna, vagy a hajdúszoboszlói Hungarospa egytől-egyig magával ragadóak és exkluzívak, igaz ezek esetében a belépőjegyek ára borsosabb, egy felnőtt esetében 1300-6000 forintról beszélhetünk.

Végezetül vessünk egy pillantást a kínálatra Budapesten és környékén! A Palatinust és a Rómait nem kell bemutatni, általában ez a kettő a fővárosi fiatalok kedvence. A legfiatalabb pesti strandfürdő a zuglói Paskál, klausztrofóbiásoknak nem ajánlott, viszont a homokkal borított részen jókat lehet játszani. A délegyházi strand kutyabarát, szörfözhetünk és vízisíelhetünk is. A Rukkel-tavon a waterparkban maradhatunk gyerekek, és a Pázsit tófürdőért is csak Szentendréig kell menni.

legjobb strandok

Az Omszki-tóban fürdeni nem lehet, viszont wakeboardozni és a partján napozni igen. A 2016-os nyár legizgalmasabb strandos bejelentése a Lupa-tó környékének kiépítése volt, július 14-től pedig már ki is tehetjük magunkat a napernyők alá, Gerendai Károly villámsebességgel intézte a projektet. Homokos part, vízimentők, nudis rész, koncertek, ismert szórakozóhelyek kihelyezett egységei, és még sorolhatnánk. A felnőtt belépő 2000 pénz. (Remélem nem nyerünk magunknak egy második Siófokot.)

Szerző: szj

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/07/beach-1533083_960_720.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/07/beach-1533083_960_720-150x150.jpgNews CityÉletmódaktív pihenés,Balaton,budapesti strand,strand,strandkörkép,Velencei tóÉvről évre július 15. és augusztus 15. között pörög a főszezon a strandokon. Van, aki a Balcsira menekül, de akad olyan is, aki a Velencei-tóra esküszik, vagy épp a fővárosi Dagályra. Annak apropóján, hogy megteremtették nekünk a Lupa-tavi beach-et, a „budapestiek Ibizáját”, összeszedtük melyek hazánk legkedveltebb vízparti, vagy medencés...