A tiszafüredi Kalandszigeten biztonságos, egyedi, élményekkel teli családi játszóteret találnak az aktív pihenés kedvelői. Mester Ákossal, a Kalandsziget vezetőjével a kalandpálya különlegességeit vettük számba.

Mire számítson, aki felkeresi a tiszafüredi Kalandszigetet?

Nálunk egy mozgásra ösztönző, kalandokkal teli családi játszóteret fog találni a látogató a Tisza-tó közepén, ahol akár egész napos program keretében tud kikapcsolódni családjával, barátaival együtt. A Kalandszigeten nagyszerű környezetben lehet a szabadidőt aktívan, mozgással eltölteni a 15 méter magas mászótoronyban, az összesen 140 akadályból álló kalandpálya rendszerben, vagy akár a csúszópályákon. Nálunk a legfiatalabbaktól a legidősebbekig mindenki megtalálja a maga élményét. A legidősebb vendégünk 82 esztendős volt, ő elsősorban a nyugodt környezetért és a Tisza-tó élővilágáért volt hálás. Jöhetnek hozzánk tehát gyerekek, fiatalok, családok, cégek, kisebb-nagyobb társaságok is.

Jól gondolom, hogy a Kalandsziget nem csak fantázianév?

Jól, hiszen maga a kalandpark a Tisza-tóban, egy szigeten található. A tó különleges hangulata, páratlan élővilága adja a Kalandsziget egyediségét. Lehet Jász-Nagykun-Szolnok megyében is, és persze szerte az országban kalandparkokat találni, de egyik sem szigeten épült. Hozzánk minden nyáron rendszeresen, félóránként járnak a csónakok, amelyek hozzák, viszik a látogatókat. Ha ők mindent kipróbálnak, akár több mint három órát is el tudnak tölteni a szigeten. A parton lévő fogadóépületünkben éttermet is találnak, hiszen mozgás után jólesik az ebéd. Magán a szigeten persze kicsit korlátozottabb a vendéglátási lehetőség, de ott is tudunk hideg italt nyújtani látogatóinknak.

2011-07-01 kalandpark 119

Mennyi adrenalint fog termelni az ide látogatók szervezete?

Embere válogatja. Azonban, ha itt a biztonságra gondol, akkor nincs mitől tartani. A Kalandszigeten minden látogatás a biztonsági szabályok ismertetésével indul, képzett animátoraink gyorsan, hatékonyan tanítják meg a beülő és karabinerek használatát. A szomorú csillebéri kalandpályás baleset után a szakhatóságok nemrégiben ismét felülvizsgálták eszközeinket, és mindent rendben találtak. Tehát adrenalin termelődni fog, de a kalandpálya használata, ha betartjuk az alapvető szabályokat, semmilyen biztonsági kockázattal nem jár.

Említette az animátorokat, ők végigvezetik a látogatót a pályán, vagy inkább egyénileg kell felfedezni a lehetőségeket?

Javaslom, hogy válasz előtt bontsuk szét az évet. Áprilistól június közepéig mi ugyanis elsősorban iskolásokat fogadunk. Tavaly összesen több mint 4000 diák fordult meg nálunk, akiket végigvezettünk az összes kalandelemen. Ha elmúltak 12 évesek, kipróbálhatják az extrém- és a csúszópályát is. Ez a túra, amely akár osztálykirándulásként is kitűnő, 3 és fél órás elfoglaltságot nyújt a gyerekeknek. Velük minden esetben ott van az animátor, aki megmutatja, hogyan kell végigmenni az akadályokon. Ezután, június közepétől szeptemberig elsősorban a családokra és az egyéni látogatókra számítunk. Összesen körülbelül 15-20 ezren fordulnak meg nálunk egy évben, így nekik egyéni animátort nem tudunk biztosítani, de a pályán mindig találkoznak szakemberrel, aki segít teljesíteni az akadályokat. Ősszel aztán ismét a diákok jönnek hozzánk elsősorban, illetve céges csapatépítő tréningeknek adunk helyet, ezeken az alkalmakon szintén ott van a szakavatott vezető.

Említette a céges rendezvényeket. Szállást is tudnak nyújtani esetleg azoknak, akik több napra érkeznek?

A Tisza-tónál nagyon jó együttműködés alakult ki a vendéglátás területén. Honlapunkon is számos csomagajánlatot talál az érdeklődő. Összefogva a többi szolgáltatóval 8-10 lehetőséget ajánlunk a szabadidő eltöltésére a Tisza-tónál, ezek közül már kettőt kiválasztva is jelentős kedvezmények érhetőek el. Így biztosan állíthatom, hogy a Tisza-tavat választók remek szállást, jó éttermeket és a kalandpályán túl is érdekes programokat találnak. A Kalandsziget belépőjének az ára önmagában sem riasztó, egy négyfős család 10 ezer forintért egész napos programot, kikapcsolódási lehetőséget és valódi közös élményt kap nálunk.

(x)

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/06/2011-07-01-kalandpark-116-1024x768.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/06/2011-07-01-kalandpark-116-150x150.jpgNews CityUtazásadrenalin kicsiknek,aktív pihenés,kalandpark,Kalandsziget,pihenés,sport,Tisza-tó,Tiszafüred,utazásA tiszafüredi Kalandszigeten biztonságos, egyedi, élményekkel teli családi játszóteret találnak az aktív pihenés kedvelői. Mester Ákossal, a Kalandsziget vezetőjével a kalandpálya különlegességeit vettük számba. Mire számítson, aki felkeresi a tiszafüredi Kalandszigetet? Nálunk egy mozgásra ösztönző, kalandokkal teli családi játszóteret fog találni a látogató a Tisza-tó közepén, ahol akár egész napos program...