„Csináld magad” esküvő botrány nélkül? Menyasszony és vőlegény feszkó mentesen? Ha betör a piacra a Bohém Esküvő, akkor annyi a Pelikán éttermek gondosan előkészített, sültes táltól duzzadó mega lagzijainak. Réka és Domi, a BohémEsküvő.hu kreátorai a 21. századi álomesküvő nagykövetei és egyben úttörői. Tippjeikkel segítenek az idegösszeroppanás szélén álló menyasszörnynek, és a vőlegénynek.

Mikor és milyen apropóból fogalmazódott meg Bennetek a Bohém Esküvő gondolata?

2013-ban, év elején vetettük bele magunkat az esküvőszervezésbe az októberi lánykérést követő bejelentős turné és az ünnepek után, és hát nagyon hamar körvonalazódott, hogy „mit nem”. Akkorra már a Pinterest is az online életünk részévé vált, így nem volt nehéz másfajta, az itthoni sablonos, székszoknyás-mulatós lagziktól eltérő inspirációt találni. Mindennek az itthoni megfelelőjéről szóló tematikus, magyar nyelvű tartalma viszont nem igen akadt. Addigra egyébként már szuper választék formálódott a hazai újhullámos és alternatív szolgáltatók terén, de nem volt független, azaz nem valamelyik dekoroshoz, szervezőhöz köthető böngészni- és olvasnivaló. Gondoltuk, ha már úgyis nyakig beleássuk magunkat a dologba, töltsük ki ennek az űrnek egy részét.

Végül mennyi ideig tartott, míg megszületett az aktuális tartalom és forma? Hogyan épül fel az oldal?

Az oldal gyakorlatilag két nagy felületre épül, a főoldalról és a tematikus menüpontokból elérhető bejegyzésekre és a Vedd tőlük oldalra, ahol az általam jó szívvel ajánlott szolgáltatóknak adok lehetőséget a bemutatkozásra. A bejegyzéseket különböző kategóriákba sorolom, hogy könnyebb, átláthatóbb legyen a böngészés. Apróbb átnevezésektől, átsorolásoktól eltekintve már a legelején is kábé így nézett ki. Domi a kezdetekkor még nagyon aktív volt, aztán a vőlegényi lelkesedés az esküvő után alább hagyott, legalábbis ami a blogolást illeti. Egyébként mind a mai napig a házasság és az esküvők nagykövete vagy pápája, ahogy ő hívja magát… De a T/1-et már sokszor erőltetettnek éreztem, ezért nemrég váltottam. A design keresztülment egy nagy átöltöztetésen, talán egy év után éreztem úgy, hogy a blog már kinőtte az én kis „eská” logómat, és egy letisztultabb sablont is kapott az oldal.

bohém esküvő 1

A blog indulásánál felvetődött egy esetleges biznisz lehetősége? (Terjeszkedés, esküvőkkel foglalkozó cég létrehozása, diy video blog indítása stb.)

Persze, ez mindig benne volt, van a levegőben. A legelején úgy voltunk vele, hogy a blogoláshoz van kedvünk és időnk is, aztán majd meglátjuk, mit ad ki a dolog. Jelenleg úgy fest, hogy ebben a tartalomnyújtásban, információ elosztásban van valamennyi biznisz potenciál is.

Kétezernél is több követőtök van facebookon, annak ellenére, hogy a blog nincs agyonhájpolva, sőt! Volt-e fordulópont a blog életében, amikor megugrottak a számok, vagy fokozatosan alakult ki a rajongótábor?

Ez egy nagyon lassú, egyenletes gyülekezés eredménye. Ami nagy és kellemes meglepetés volt az első szezon után, hogy az időközben nyilván megházasodott olvasók is maradtak, továbbra is követik a blogot. Az elején úgy képzeltem, hogy majd minden évben cserélődik a csapat.

Rengeteg pár esküvős története olvasható a blogon, ami még szimpatikusabbá teszi az oldalt. Kisgyermekes, dolgozó anyaként van kapacitásod napi szinten kommunikálni az emberekkel? Esetleg fordulnak Hozzád olyanok is, akik elakadtak a szervezésben, vagy egyszerűen csak tanácsot kérnek?

A párokkal főként emailben, Facebook üzenetekben megy a társalgás, így sokkal egyszerűbb és rugalmasabb az egész. Igen, sokan akkor írnak először, amikor megtorpannak a szervezés során, ilyenkor a legjobb tudásom szerint igyekszem segíteni nekik, ha mással nem, együtt gondolkodással, megerősítéssel, bátorítással. Sokuk aztán örömmel tér vissza az esküvő után, hogy megosszák a tapasztalataikat és a házasságkötés élményét az új jegyespárokkal, hiszen pontosan tudják, nekik is milyen nagy segítséget jelentettek a beszámolók.

Egy gyönyörű kisfiú édesanyja vagy. Gyakran találkozol olyan kérdésekkel, hogy „milyen egy totyogóssal/babával a lagziban?”?

Az újszülött Bulcsúval nyomtunk végig egy esküvőt, nem is akármilyet, a legjobb barátnőmét, amin tanú is voltam. Kihívás volt, de sok segítséget kaptunk, és szerencsére minden jól alakult. Nagyobb babával máshogy lenne bonyolult, de mostanra meg már annyira természetes, hogy itt van velünk és mindent így kell megoldani, megélni. Nem gondolom, hogy nagyobb falat lenne egy esküvő, mint egy mozgalmasabb, átlagos nap. Amit szintén lehet full stresszben, vagy totál rugalmasan, örömtelien csinálni.

A ceremóniáig való eljutás erősen próbára teszi az ember tűrőképességét. Hogy maradhat a cél, a tökéletes nap gondolata motiváló a legelkeserítőbb szituációkban is? Ki lehet iktatni a szervezésből a zavaró tényezőket?

Mindenképpen törekedni kell rá. Időről időre meg kell állni és tudatosítani, hogy ez az egész rólatok, a szerelmetekről szól. A többi csak extra szuperség, és ami nagyon fontos, hogy az egész csak a ti fejetekben létezik, rajtatok kívül senkinek nem fog feltűnni, ha valamelyik részlet végül lemarad vagy nem lesz tökéletes. Anno mi is, én is nagyon rápörögtünk a szervezésre, ráadásul alig engedtünk ki bármit is a kezünkből. Az esküvő napján kora reggeltől be volt osztva minden percünk, de nem csak a miénk, a szülőké, tesóké, barátoké is, hogy időre meglegyünk mindennel. Magammal sem próbálom elhitetni, hogy akkor mindezt totál lazán sikerült végignyomni. De végül összejött, jókedvűen, hajtósan. Viszont ha tudnék, szívesen megtanítanék minden házasulót az „eddig és ne tovább” technikára. Konkrétan fizikailag éreztem a megkönnyebbülést, amikor a templom küszöbén mindent elengedtem.

A fotókat készítették: Miletics Attila, Polgárfi Tamás, és Rechnitzer Zsófia.

Szerző: Szalai Johanna

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/05/BE_interju_02-1024x743.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/05/BE_interju_02-150x150.jpgNews CityRiportbohém esküvő,esküvő,esküvőszervezés,menyasszony,vőlegény„Csináld magad” esküvő botrány nélkül? Menyasszony és vőlegény feszkó mentesen? Ha betör a piacra a Bohém Esküvő, akkor annyi a Pelikán éttermek gondosan előkészített, sültes táltól duzzadó mega lagzijainak. Réka és Domi, a BohémEsküvő.hu kreátorai a 21. századi álomesküvő nagykövetei és egyben úttörői. Tippjeikkel segítenek az idegösszeroppanás szélén álló...