Az idő vasfoga sajnos bizony sokkal inkább nyomot hagy a nőkön, mint a férfiakon. Az anno imádott világhíres modellek, a 80-as, 90-es évek magazin és kifutó ikonjai mára a negyvenet, ötvenet tapossák, koruknál fogva „hivatalos” szakmájukra alkalmatlanok lettek , gondolnánk. Nagy tévedés! Bár az autószerelő műhelyek falain már csak igen ritkán látni az ő posztereiket, a kerti szerszámgyártó cég naptárfotózására huszonéves utódaikat kérik fel, ők azért nem tűntek el, sőt, most vannak igazán csúcsformában! Mi lett velük, hogy élnek az egykori szupermodellek?

Ha csak nem egy papírdobozban nőttünk fel az erdő közepén, valószínűleg ismerősen cseng Naomi Campbell, Claudia Schiffer, vagy Cindy Crawford neve. A Balmain 2016-os tavaszi-nyári kollekciója kapcsán (melynek ők hárman a főszereplői), utánuk néztünk kicsit.

szupermodellek 3A balhés hisztérika, ámde párductestű Naomi Campbell ma is modellkedik, életéről nem sokat tudni azon kívül, hogy még mindig nem néz ki harmincnál többnek, valószínűleg rommá kereste magát ahhoz, hogy ne kelljen a jövője miatt aggódnia. Egy orosz üzletemberrel élt kapcsolatban 5 évig, 2013-ban szakítottak, gyereke nincs.

Cindy Crawford ellenben két gyermek, egy fiú és egy lány édesanyja. Gyönyörű lánya, Kaia, Cindy kiköpött mása, és celeb ivadékokra jellemzően már modellkedik. Crawford remek üzletasszony is, 2005-ben kezdett bútorokat és berendezéi tárgyakat futtatni neve alatt, cipőket tervezett a Deichmann-nak, és az életéről szóló könyv társszerzője. Hírnevét nemes célokra is használja, elkötelezett környezetvédő.

Claudia Schiffer, német szépség ma férjes asszony, három gyermek édesanyja. Olykor még feltűnik televíziós reklámokban, vagy egy-egy editorialban. Az idő őt sem nagyon gyötörte meg, még mindig gyönyörű. A vissza-visszatérő modellkedés mellett leginkább jótékonysággal foglalkozik, az AART nevű szervezet brit jószolgálati nagykövete, segít az UNICEF-nek, illetve a 2005-ös berlini és edinburgh-i Live8 koncertek műsorát is ő vezette.

Heidi Klum van leginkább jelen a köztudatban. Ugyan kevesebbet, de még mindig ledobja olykor a textilt különböző divathoz kacsolódó megmozdulásokon, most épp saját fehérnemű kollekciójának az arca. Saját műsora van, a Project Runway, melyet nem csak vezet, de ő az egyik producer is. Rendszeresen ad hollywoodi partikat. 13 évig volt a Victoria’s Secret modellje, de sminket is tervezett a márkának. Művészkedik, festményeit több szólókiállításon is bemutatta, esszéket ír, és énekel is. Négygyermekes anya, és még mindig csodás!

szupermodellek 1Helena Christensen onnan lehet ismerős, hogy Chris Isaak megunhatatlan szex himnusszá avanzsált Wicked Game című slágerének videójában vonaglott az énekesen, mellette, vagy a parton. Főleg ezért érdemes újra és újra megnézni a klipet, hiszen Christensen valami észvesztően dögös benne, egyszerűen tökéletes. A mai napig modellkedik, emellett természetesen ő is az üzletasszony lett. Az 1999-ben indult, mára nagysikerű amerikai Nylon magazin egykori kreatív igazgatója volt, és egy retró ruhadarabokat árusító üzletlánc tulajdonosa, melyet a Yo-Yo Second Hand Shop névre keresztelt. A Triumph-nak is tervezett fehérneműket, és fotósként is dolgozik. Egy fia született a Walking dead Daryl Dixonjától, Norman Reedus-tól.

Kate Moss kétség kívül a legvagányabb, legkirívóbb szupermodell. Az évek során számtalan drogbotrányba keveredett, egyik rosszfiú adta a kilincset a másiknak. Moss-t a szakma a mai napig isteníti, minden kisiklása után visszahívják, mert egy örök ikon, még ma sincs hozzá hasonló drámai, mégis menő rocker karakter a divatiparban, pedig modellekből Dunát lehet rekeszteni. Kate továbbra is modellként dolgozik, de divattervezőként is megállja a helyét, a brit Topshop márkának már két ízben tervezett. Számtalan művész múzsája volt és lesz, dalokat ihletett, aranyszobrot mintáztak róla, portréi a National London Gallery állandó darabjai. Úgy tűnik mára azért lenyugodott, nem sűrűn keveredik botrányokba. Egy lánya van, és egy gitáros férje. Azért éljenek a rosszfiúk, na!

 

Forrás: http://www.wonderwall.com/entertainment/tv/where-are-they-now-supermodels-of-the-90s-31675.gallery

Szerző: Szalai Johanna

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/05/model.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/05/model-150x150.jpgNews CitySzínes80-as évek,Claudia Schiffer,Naomi Campbell,szupermodellekAz idő vasfoga sajnos bizony sokkal inkább nyomot hagy a nőkön, mint a férfiakon. Az anno imádott világhíres modellek, a 80-as, 90-es évek magazin és kifutó ikonjai mára a negyvenet, ötvenet tapossák, koruknál fogva „hivatalos” szakmájukra alkalmatlanok lettek , gondolnánk. Nagy tévedés! Bár az autószerelő műhelyek falain már csak...