Ismét összegyűlik a hazai gasztronómiai elit, hogy elkáprásztassák a különlegességre éhes népet a budapesti Millenáris Parkban. A legmenőbb séfek sora idén külföldi sztár szakácsokkal is kiegészül, mindezt azért, hogy a 10 ujjunk után a lábujjunkat is fényesre nyaljuk május 12-15. között a Gourmet fesztiválon.

A gasztro kultúra meghatározó rendezvénye már hagyománynak számít. A Gourmet fesztivál korábbi éveiben a séfek kezét “megkötötték” és tematikusan egy – egy étel elkészítésére építették a rendezvényt. Jóllehet a tavalyi “csirkepaprikás” napok köré már legenda fonódott, a szervezők mégis úgy döntöttek, hogy egy merész húzással, 2016-ban nem 1-1 ételt állítanak fókuszba, hanem magukat az alapanyagokat. A Gourmet így lett ebben az évben a vad és halételek bombasztikus ígérete.

A hazai éttermek krémje képviselteti magát a budapesti uniqumnak számító eseményen. Borászok, cukrászdák, streetfood zsenik, csoki műhelyek… hosszú a sora az ígéretes program elemeknek. A food porn garantált. Ha pedig már nem bírnánk tovább, a kostolók után feltöltődhetünk egy tematikus workshopon, a gasztro színpadi események pedig jól fognak esni azoknak is, akik gyermekükkel érkeznek (11 éves korig a belépés ingyenes, 14 éves korig csak nagykorúval látogatható).

Aranyár?

gourmet fesztivál 2016 2Bár az 5 michelin csillagos étterem is képviselteti magát (Costes, Costes Downtown, Borkonyha, Onyx, Tanti), a belépés mégsem a felső tízezer privilégiuma lesz. A napijegy 3.900.- forint, a teljes rendezvény bérlet pedig 7.900.- forint. Az összegért, az élmény mellett, mindenki boldog tulajdonosa lehet egy Spiegelau borospohárnak, egy csésze Nespresso kávénak (első 500 belépő), ínycsiklandó Elektrolux streetfood falatkáknak. A hangulat alapozás további részéről a belépőjegybe épített Garamvári Brut pezsgőkóstoló, BalatonBor kóstoló, Fuxli borkóstoló gondoskodik. A Jamie magazine? Na, az már csak hab a tortán.

Tematikus workshop

A limitált részvételi létszámú gasztro leckék mindenki számára elérhetőek lesznek. Semmi mást nem kell tenni érte, csak szemfülesen időben jelentkezni a legjobbra és kicsengetni plusz 1.900.- forintot, hogy a legnagyobbaktól tanulhassunk. Ha a truffle hoz lázba, vagy Gianni tésztái, risotto, akkor garantált az orgazmus közeli állapot. Főzelékes Feri és a Budaörsi halpiac pedig ezek után sima levezető játékok lesznek.

Megfáradás ellen gasztro színpad

gourmet fesztivál 2016 1A kimerítő programsorozat egy percre sem hagyja unatkozni majd a kilátogatókat. A színész Szabó Győző Steamboo nevű éttermét reklámozza és igazi meglepetéseket tartogat majd a Nosalty és a Vörös Homár is. Unatkozni nem hagynak egy percre se, elveszni pedig maximum a kiállítók nyújtotta élményben lehet majd. A 2HA szőlőbirtok és Pincészet, az A Séf utcája, az A table, az Angelo cukrászda, az Anyukám mondta és további neves nagy borászok, éttermek, mind-mind arra várnak, hogy konkrétan ledöntsenek minket a lábunkról és az ízlelő bimbóinkon keresztül csúsztassák le rólunk a bugyit. Mindezt igazán emberi időben: csütörtökön (12-én) 17-23, péntek és vasárnap között (13-15) pedig 12-23 óra között.

Figyelem! A rendezvény veszélyes. Különleges színt vihet életünkbe! Mindenki csak saját felelősségre közelítsen, mert könnyen megVADulhat! Festipay kártyát feltölteni! Most!

Szerző: Kovács Eni

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/05/Unknown-10.jpeghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/05/Unknown-10-150x136.jpegNews CityBelföldélmény,gourmet fesztivál 2016,sztár séfek,vad és halételekIsmét összegyűlik a hazai gasztronómiai elit, hogy elkáprásztassák a különlegességre éhes népet a budapesti Millenáris Parkban. A legmenőbb séfek sora idén külföldi sztár szakácsokkal is kiegészül, mindezt azért, hogy a 10 ujjunk után a lábujjunkat is fényesre nyaljuk május 12-15. között a Gourmet fesztiválon. A gasztro kultúra meghatározó rendezvénye már...