Ha bármilyen képzeletbeli világban élhetnék, esélyes hogy Tim Burton (Ollókezű Edward, Beetlejuice, Alice Csodaországban) vagy Hayao Miyazaki (Chihiro Szellemországban, A vándorló palota) fejébe költöznék be, vagy az általuk kivetített vizualizációk egyikébe. Előbbi rendező talán végre új erőre kapott, és a tőle elvárt háborodottsággal materializálta a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei című bestseller regényt. Az őrültség pedig Tim Burton esetében természetesen pozitív jelző.

Ransom Riggs azonos néven, 2011-ben kiadott első könyvét a kritikusok egytől egyig az egekbe emelték, dicsérték az iromány szerkesztését, felépítését, a történet- és karaktervezetést egyaránt. Már akkoriban pedzegették, hogy a saga-nak készülő regénysorozat helye a mozivásznon van, és szerencsére hamar kiderült, hogy olyasvalaki ül a rendezői székbe, akinek végtelen és „tapasztalt” fantáziáját az égvilágon semmi nem korlátozza, ő pedig nem más, mint Tim Burton.

vándorsólyom kisasszony 3Vándorsólyom kisasszony szerepében a csodálatos Eva Green landolt, akivel Burton az Éjsötét árnyékban dolgozott együtt, mely film sajnos elég nagy bukta volt. A színésznő úgy tűnik nem igazán tud mellényúlni, ha filmes projektekről van szó (leszámítva az Éjsötét árnyékot), habár karrierének 2003-as indulása óta csupán 17 filmben szerepelt, ebből kettő sorozat, játéka mindegyikben kifogástalan és emlékezetes. Talán azért, mert különc, vagy mert bevállalós, de mindenképpen egy bátor, szakmája iránt alázatos nőszemélyről beszélhetünk. A könyvben szereplő fotóillusztrációk alapján az árvaházat inkább egy dekadens világba vizualizálhattuk, miközben sodródtunk a történetben. Képalkotás szempontjából a Vándorsólyom kisasszonyban közel sincs meg az a tarka-barka potenciál, mint például a Harry Potterben, ha már meséhez akarjuk hasonlítani. Burton világa ellenben nagyon is színes, a trailert elnézve hangulatváltoztatások szép számban lesznek.

Mivel az említett regény folytatásai már elérhetőek a könyvesboltok polcain, idővel biztosan elkészülnek majd a történet második és harmadik részének filmváltozatai is. Egy biztos, az első rész vége nyitott…

Szerző: Szalai Johanna

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/04/a492eb45dee2525fa1790862b2b9d55d.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/04/a492eb45dee2525fa1790862b2b9d55d-150x150.jpgNews CityKultúraEva Green,mozi premier,Tim Burton,Vándorsólyom kisasszonyHa bármilyen képzeletbeli világban élhetnék, esélyes hogy Tim Burton (Ollókezű Edward, Beetlejuice, Alice Csodaországban) vagy Hayao Miyazaki (Chihiro Szellemországban, A vándorló palota) fejébe költöznék be, vagy az általuk kivetített vizualizációk egyikébe. Előbbi rendező talán végre új erőre kapott, és a tőle elvárt háborodottsággal materializálta a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei...