2016 év elején a Telekom VOLT Fesztivál elnyerte Groningenben, az European Festival Awards-on Európa legjobb közepes méretű fesztiváljának díját. Ez akkora lendületet adott a szervezőknek, hogy a 2016-os szezonra már most igazi legendákat és a magyarországi könnyűzene meghatárózó előadóit sikerült leszerződtessék. Jelenleg, már majdnem teljes a VOLT programja.

Büszkeség

volt facebook

Nem kis öröm hazánknak és a fesztivál szervezőinek az European Festival Awards díja. Az idén 23 éve, egyre nagyobb erővel hasító, soproni VOLT Fesztivál még mindig ikonikus nagyságokba emelkedik. Olyan világsztárok teszik sorra tiszteletüket a rendezvényen, akikről korábban elképzelni sem tudtuk volna, hogy még élőben látjuk őket, ráadásul mindezt megfizethető áron, profi szervezésben és csodálatos környezetben. Az idei lineup vezető sztárnevei között: az Iron Maiden, a The Prodigy, Wiz Khalifa, Slayer, Sigma, Stereo MC’s, Gus Gus, Axwell Ingrosso, Skillet, Alle Farben. A fellépők számának bejelentése pedig még csak „folyamatban” van.

Rengeteg magyar produkció egy helyen

brains1voltA hazai élvonal szereplői mind védjegyei lettek a fesztiválnak. Innovatív felhozatal, színes műfajok… A magyar fesztivál kedvencek is mind itt pörgetik fel a közönséget 4 napon át, 2016. június 29 – július 2. között. Hallhatóak lesznek olyan magyar előadók, akik neve igencsak ropogós még a szakmában ( például a Nagyszínpad nevű tehetségkutató verseny 12 elődöntése is debütál a fesztiválközegben). A jó öreg kedvencek, mint az RGO, Bikini, Beatrice, Deák Bill Blues Band, Európa kiadó, Budapest Bár, Tankcsapda, Kiscsillag mellett pedig egyértelmű örjöngés várható a Brains, Halott Pénz, Deniz, Kis Grofó, Majka koncerteken is. A tervek szerint, már most több, mint 100 magyar előadó emeli a hangulatot.

Ez nem csak egy könnyűzenei fesztivál

10 színpad, ebből 2 nagyszínpad, megannyi szabadidős programlehetőség, kortárs művészeti kiállítások, borfalu, emberközpontú szervezés, egy kicsi sziget, nekünk, mindenképpen a világ tetején. Mindenki megtalálja a kedvére valót. Igazi érdekesség a VOLT for V4 projekt, ami lehetőséget biztosít a Visegrádi országok V4-ének, 1-1 fellépő erejéig történő, megismerésére.

Eco-VOLT

Az évek alatt fullosan kiépített fesztiválrendszert nem is olyan régóta, a szervezők megspékelték a környezettudatos viselkedés erősítését célzó megmozdulásokkal. A legfontosabb jellemzője a rendszernek a szemétszedési akció. Amikor útjára indult a projekt, sejthető volt, hogy sikeres lesz, nade ekkora!

Kiemelt biztonság, korrekt szórakozás

A fesztivál szervezése és megrendezése szigorú biztonsági intézkedések mellett zajlik. A rendezvényen a szabályok betartását ellentmondást nem tűrően felügyelik. Az eseményre érkezőknek kiemelten számítaniuk kell a karszalag ellenőrzés mellett a csomagok átvizsgálására is. Nagy újdonságokkal nem kell számolni, a szabályok változatlanul betarthatóak. A VOLT Fesztivált, szerencsére nem jellemzik nagyobb kihágások, ami azt jelenti, hogy a változatos program csábít még mindig és szerencsére egyértelműen szórakozni jönnek a látogatók.

Ha Sziget túl nagy neked, akkor a VOLT Fesztiválon a helyed. Emberléptékű, barátságos, változatos, igazi kedvenc! Egy nap, nem nap. Biztosan ott fogsz ragadni!

Szerző: Kovács Eni

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/04/logo-hu.pnghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/04/logo-hu-150x150.pngNews CityKezdőlapKultúraRiporteuropean festival awards,fesztivál,legendák,magyar zene,Sopron,VOLT2016 év elején a Telekom VOLT Fesztivál elnyerte Groningenben, az European Festival Awards-on Európa legjobb közepes méretű fesztiváljának díját. Ez akkora lendületet adott a szervezőknek, hogy a 2016-os szezonra már most igazi legendákat és a magyarországi könnyűzene meghatárózó előadóit sikerült leszerződtessék. Jelenleg, már majdnem teljes a VOLT programja. Büszkeség Nem kis...