A halál, az eltávozás nem tartozik a vidám témák közé, és az ember inkább hárítja, azonban kénytelen-kelletlen az élet természetes velejárója. Egy spanyol design stúdiónak köszönhetően most  hamvainkkal teremthetünk új életet.

biourna_1

Az Estudiomoline cég egy egészen gyönyörű kezdeményezést indított el Bios Urn (bio urna) nevű produktumával. Lényege, hogy a 100 százalékosan környezetbarát,  biológiailag lebomló urnában elhelyezett hamvak felett található, speciálisan erre a célra kifejlesztett termőtalajba egy általunk kiválasztott fatípus magját ültetik. A komplett „szett” kerül elhantolásra, és idővel – legalábbis ezt ígérik – csodálatos fácska bújik elő a földből, illetve akármennyire is morbidan hangzik, tulajdonképpen belőlünk.

A választható fa fajták jelenleg a következők: juhar, fenyő, gingko, bükk és kőris, ugyanakkor az urna üresen, csak a földdel is rendelhető, hogy a saját elképzelésünknek megfelelő fa magját vethessük el benne.

Külön ráadás, és talán sokaknak könnyebb is befogadni az alábbi változatot, hogy eltávozott kisállatainknak is rendelhetünk az innovatív termékből.

Forrás: metro.co.uk

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/03/biourna_2-1024x658.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/03/biourna_2-150x150.jpgNews CitySzínesbiourna,halál,hamvasztás,temetés,urnaA halál, az eltávozás nem tartozik a vidám témák közé, és az ember inkább hárítja, azonban kénytelen-kelletlen az élet természetes velejárója. Egy spanyol design stúdiónak köszönhetően most  hamvainkkal teremthetünk új életet. Az Estudiomoline cég egy egészen gyönyörű kezdeményezést indított el Bios Urn (bio urna) nevű produktumával. Lényege, hogy a 100...