2015 szeptembere óta vizsgálódik a londoni SNARL (South Norwood Animal Rescue and Liberty- Dél-Norwoodi Állatmentők) nevű állatvédő szervezet a brit fővárosban elkövetett kisállat gyilkosságok ügyében. A helyiek dühösek és félnek a croydoni macskagyilkostól.

2690962-4745531338-kitte

A SNARL egyik képviselője szerint az elmúlt két évben a környéken több, mint 50 állatot, köztük rókákat és nyulakat, de többségében macskákat egy ez idáig ismeretlen tettes gyilkolt meg brutális módon – írja a Buzzfeed. A jelentések szerint ugyanis az állatokat általában megcsonkítva és/vagy felhasítva, több esetben kibelezve találták meg. A croydoni rendőrség jelenleg hét ügyet vizsgál, a PETA 5000 font jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A brit RSPCA állatvédő szervezet is folyamatos kapcsolatban áll a rendőrséggel, akik arra biztatják az állattartókat, hogy egy ideig ne engedjék ki kedvenceiket a lakásból.

Hazánkban is volt már példa brutális állatkínzásra, azonban mindegyik hírhedt esetben előkerült a tettes. A legutóbbi botrány a deteki alpolgármester 18 éves fiához fűződik, aki baseball ütővel vert agyon egy kölyökkutyát tavaly júliusban, ám a videó csak pár hónappal később kezdett el terjedni a közösségi médiában.

244817466_Shoot_the_dog_xlarge

Emlékezetes eset volt a különös kegyetlenséggel elkövetett 2010-es érdi ló gyilkosság is, melyet az állat akkor 16 éves tulajdonosa, és annak édesanyja szeme láttára követett el az istállótulajdonos. A rossz tartási körülményekre hivatkozva Felhőt, a lovat gazdái máshol akarták elhelyezni, ez pedig nem volt a férfi ínyére, és reakció gyanánt többször mellkason szúrta az állatot.

Magyarországon ítéltek már börtönbüntetésre állatkínzókat, 2009-ben egy férfi első fokon öt hónapot kapott, mert kidobta Maya nevű idős ír szetterét az ablakon. Az eb szerencsére túlélte a zuhanást, a Noé Állatotthon vette gondozásba.

2004-ben két tiszafüredi férfit ítéltek szabadságvesztésre, amiért kutyáikat felakasztották egy-egy fára, és légpuskával halálra lőtték őket. Az egyik vádlott visszaeső állatkínzóként tíz hónapot kapott, ebben közre játszott, hogy az őket feljelentő tanút is megverte, a másik elkövetőnek pedig hat hónap fogház jutott.

Február 20-án Budapesten a Kossuth téren, Szegeden, Győrben és Szombathelyen, összesen 120 állatvédő szervezet összefogásával szerveztek tüntetéseket az állatkínzásért járó büntetés súlyosbításáért, mely összefogás kezdeményezését a fent említett deteki botrány indította el. Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának alelnöke ígérete szerint az átnyújtott törvénymódosítási javaslatot mielőbb igyekeznek megvizsgálni és vitára bocsátani. A demonstráción hazai hírességek is részt vettek, nevezetesen Tóth Gabi, Tóth Vera énekesnők, vagy épp Pirner Alma revütáncos, reality sztár is.

 

Szalai Johanna

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/02/2690962-4745531338-kitte.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/02/2690962-4745531338-kitte-150x150.jpgNews CityNagyvilágállatgyilkosság,állatkínzás,állatvédők,börtönbüntetés,hírek,itthonról,külföld,London,macskagyilkos,nagyvilágból2015 szeptembere óta vizsgálódik a londoni SNARL (South Norwood Animal Rescue and Liberty- Dél-Norwoodi Állatmentők) nevű állatvédő szervezet a brit fővárosban elkövetett kisállat gyilkosságok ügyében. A helyiek dühösek és félnek a croydoni macskagyilkostól. A SNARL egyik képviselője szerint az elmúlt két évben a környéken több, mint 50 állatot, köztük rókákat...