2014-ben a Föld 18 év feletti népességének 39 százaléka volt túlsúlyos, derült ki a WHO (a World Health Organization nevű szervezet) felméréséből. Szintén 2014-ben, Magyarország felnőtt lakosságának 65 százaléka volt érintett az ügyben. Ennek kapcsán emelnénk ki a Sport England alapítvány zseniális, mozgásra ösztönző kampányát.

this_girl_can

Rendkívül inspiráló a Sport England „This Girl Can” (Ez a lány képes rá) kampánya, mely 2015-ös  indulása óta több, mint egymillió nőt ösztönzött testmozgásra. A kampány üzenete, hogy mérettől és formától függetlenül minden nő bátran kezdjen sportolni. Statisztikák szerint 2,8 millió, 14 és 40 év közötti nő titulálta a kampányt motiválónak, és nagyjából 1,6 millió nő kezdett sportolni az akció hatására.

Kampányvideó:

Előzetes felmérések alapján, a kampány sikerének érdekében a készítők olyan hölgyeket választottak szereplőnek, akik nem standard sport reklámfigurák – gondolunk itt a szálkás, kigyúrt, lapos hasú modellekre – hanem átlagemberek. A kutatás során az is kiderült, hogy a duci vagy túlsúlyos nők egy része gyermekkora óta nincs kibékülve a különböző sportokkal, ennek oka lehet egy, még iskolában elszenvedett trauma, mely súlyproblémájuk miatt testnevelés órán érhette őket. Valljuk be, a konditermek fitness modelljei sem tesznek minket elszántabbá, a szégyenérzet ugyanis gyakran hű társa egy túlsúllyal küzdő nőnek, és a magazinok, televíziós reklámok nagy része sem bír ösztönző hatással. A társadalom által gyakorolt nyomásról nem is beszélve! Szerencsére a 2015-ös év már a pozitív testkép kialakításáról, önmagunk elfogadásáról szólt, nagyszerű példa erre Ashley Graham plus size modell munkássága, vagy Demi Lovato, korábban bulímiával küzdő énekesnő figyelemfelkeltő, lelkesítő megnyilvánulásai.

Tulajdonképpen azt kellene tudatosítanunk magunkban, hogy nem a mások véleménye számít, pár idegené, akiket úgysem látunk többé, hanem a saját magunknak való megfelelés, önmagunk szeretete és elfogadása.

A testmozgás bizonyítottan jót tesz az idegeknek, serkenti az endorfin (boldogsághormon) termelődését. Elengedhetetlen feltétele, hogy életünkben egyensúlyt, harmóniát teremtsünk, és egészségünk kulcsa. Jótékony hatásait még oldalakon keresztül sorolhatnánk, a lényeg, hogy nem számít az évek és a kilók száma, nemtől függetlenül mindenkinek szüksége van valamilyen sportra. Ne legyünk restek, kezdjük el még ma!

Forrás: The Huffington Post

 

Szalai Johanna

 

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/01/this_girl_can-1024x576.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/01/this_girl_can-150x150.jpgNews CityEgészségboldogsághormon,Ez a lány képes rá,motiváló kampány,mozgás,női sport,sport,sport kampány,testmozgás,This Girl Can2014-ben a Föld 18 év feletti népességének 39 százaléka volt túlsúlyos, derült ki a WHO (a World Health Organization nevű szervezet) felméréséből. Szintén 2014-ben, Magyarország felnőtt lakosságának 65 százaléka volt érintett az ügyben. Ennek kapcsán emelnénk ki a Sport England alapítvány zseniális, mozgásra ösztönző kampányát. Rendkívül inspiráló a Sport England...