Nem elég a monoton munka okozta mindennapi stressz, a magánéleti zűrök vagy a financiális problémák, egy hosszú nap végén igazán nem hiányzik, hogy otthon unatkozó, energiával teli gyermekünk is minket egzecíroztasson. Íme néhány tipp hogyan nyugtassuk idegeinket egy gyermekkel közös program során.

 

Kutatások bizonyítják, hogy a kreatív munka, az alkotás nem csupán az önkifejezést segíti, de a másokkal történő kommunikációt is fejleszti. Pozitív pszichológiai hatással bír, türelemre tanít, és sikerélményt ad. Az alábbi 3 aktív relaxációs „gyakorlat” egyszerű és nagyszerű, és a legjobb az egészben, hogy gyermekkel együtt végezhető. Sőt, néha a felnőttek még jobban is élvezik az efféle kreatív játékokat, mint a kisebbek.

fairy_jar-446x450

1, Tündér a befőttesüvegben

Lépések: Vegyünk egy befőttesüveget és egy neonpálcát (bármelyik nagyobb áruházban, vagy party kellék boltban beszerezhető). Vágjuk le a pálca végét egy törülközőn (hogy ne borítson be mindent a kiömlő folyadék), és öntsük bele az üvegbe! Erre kell rászórni egy bizonyos mennyiségű csillámport – nem kell mértéket tartanunk, szórjunk csak, amennyi jól esik -, majd rácsavarjuk az üveg tetejét, és jó alaposan összerázzuk. Ennek hatására az üveg tartalma foszforeszkálni kezd, és nagyjából 8 órán át úgy világít, mintha elkaptunk volna egy csapat kis tündért, vagy szentjánosbogarat, a színválasztástól függ.

Leak-Proof-Bag-Experiment

2, Szivárgásmentes ceruzacskók

Lépések: Mindössze átlátszó nejlonzacskóra és kihegyezett színes ceruzákra lesz szükségünk. Töltsük meg a zacskót vízzel, zárjuk le/kössük össze a szájánál, és akasszuk fel valahova! Majd kezdjük el a ceruzákat egyenként, vízszintesen átszurkálni a zacskón. A gyermek amellett, hogy figyelmét leköti a koncentráció és a rácsodálkozás, játékosan tanulhat fizikát. Külön mókás ezt a gyakorlatot kertben elvégezni egy nyári napon, hiszen a játék végén akár locsolkodhatunk is!

Cleaning+Items+with+Paint

3, A képzelet ecsetével

3, Toljuk félre a kanapét, és terítsünk le egy jó nagy vásznat, kartont, vagy papírt a szoba közepére! Vegyünk elő ecsetet és vízfestéket, és alkossunk együtt a gyermekkel! Engedjük szabadjára képzeletünket, és hagyjuk őt is kibontakozni! Akár még a matchboxokat is befoghatjuk, és szétguríthatjuk a festéket az aktuális festővásznunkon, a lényeg a minél szabadabb, ösztönösebb alkotói megnyilatkozás. Mert gyermeki énünket megőrizni és előcsalni igenis hasznos és szükségszerű, főleg nehéz időkben.

Jó mulatást kívánunk!

 

Forrás: PagingFunMums

 

Szalai Johanna

 

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/01/games-2801332_960_720.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/01/games-2801332_960_720-150x150.jpgNews CitySzínesfestés,gyerekprogram,készségfejlesztés,kreativ,otthon a gyerekkel,program gyerekkelNem elég a monoton munka okozta mindennapi stressz, a magánéleti zűrök vagy a financiális problémák, egy hosszú nap végén igazán nem hiányzik, hogy otthon unatkozó, energiával teli gyermekünk is minket egzecíroztasson. Íme néhány tipp hogyan nyugtassuk idegeinket egy gyermekkel közös program során.   Kutatások bizonyítják, hogy a kreatív munka, az alkotás...