1967 óta kerül megrendezésre az amerikai CES szórakoztatóelektronikai expó, melynek székhelye 1978 óta a fények városa, Las Vegas. Lehet valami a levegőben 2016-ban, a Saul fia után újabb hazai sikerrel büszkélkedhetünk, hiszen idén első magyar résztvevőkként a Yummber Magyarország Kft. és a MixyLabs startup is kijutott a neves rendezvényre, sőt, az  EU-US Startup Matchfest versenyben utóbbi harmadik helyezést ért el!

BPM-plan-MashrooM

A MashroomM Music Player kiötlői egy olyan ingyenes alkalmazást hoztak létre  -egyelőre csak iOS alapú okostelefonokon érhető el – , mely képes áttekinteni a telefonunkon tárolt zenéket, és saját kis zseb DJ módjára mixet készít a stílusban egymáshoz illő, általunk is a lejátszási listában hagyott dalokból. Ennek köszönhetően nem kell saját válogatások gyártásával bajlódnunk, az applikáció megteszi azt helyettünk. Egy másik szerethető extra a MashroomM-ben, hogy az elkészített mixeket elmenthetjük későbbi újra hallgatáshoz. A startup tervei között szerepel, hogy az appot a későbbiekben különböző streaming szolgáltató felületeken is elérhetővé tegye.

A CES-en a Yummber nevezető lakásétterem/házikonyha applikáció, és természetesen az azt készítő csapat is képviselte hazánkat, és a MixyLabs-hez hasonlóan szintén az élmezőnyben végzett. Az alkalmazás lényege, hogy kapcsolatba lépteti az éppen otthonukban főzőcskéző embereket azokkal, akik a közelünkben beugranának egy étkezés erejéig. A rendszerbe szakácsként és vendégként is beregisztrálhatunk, kizárólag aznapos étkeket lehet feltölteni, és egyéni, szabott árakon eladni. A szakács az érkezőkre adott értékelések, visszajelzések alapján eldöntheti, hogy fogadja-e otthonában a Yummberen jelentkezőket. A menü elfogyasztása után, a vacsoravendégek bankszámlájáról kerül levonásra az étel ára.

Forrás: Mixylabs.net

 

Szalai Johanna

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/01/ces2016-1024x1024.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/01/ces2016-150x150.jpgNews CityNagyvilágCES 2016,Las Vegas,magyar fejlesztés,MashroomM,Szórakoztatóelektronika1967 óta kerül megrendezésre az amerikai CES szórakoztatóelektronikai expó, melynek székhelye 1978 óta a fények városa, Las Vegas. Lehet valami a levegőben 2016-ban, a Saul fia után újabb hazai sikerrel büszkélkedhetünk, hiszen idén első magyar résztvevőkként a Yummber Magyarország Kft. és a MixyLabs startup is kijutott a neves rendezvényre,...