Most kaptad meg életed vezetői pozícióját? Fiatal vezető vagy? Akkor ez a bekezdés neked szól!

 tv-show-best-boss-michael-scott

A szomszéd fűje biztos, hogy mindig zöldebb???

Amikor belekerülsz egy új vezetői helyzetbe és ott állsz az új életed első értekezlete előtt, biztos, hogy a legjobb formádat akarod hozni! Mit teszel ilyenkor? Ellesheted az adott szervezeti közegben, egyébként, jól működő értekezleti struktúrákat, VAGY kialakíthatod a saját stílusodnak megfelelő csoportmunkát!

Tegyük fel, hogy az első utat választottad! Hasznos és bizonyosan sokat tanulhatsz majd tanult, tapasztalt kollégáid mintáiból. Azonban ne feledkezz meg arról az igen releváns tényről, hogy minden ember más és más, ebből kifolyólag pedig egyértelmű, hogy ugyanazok a módszerek, elgondolások nálad másképpen fognak működni!

Ha abból indulunk ki, hogy két alapvető személyiségtípust különböztethetünk meg: az introvertált és az extrovertált embereket, akkor alkalmazva ezt a vezetői szerepre, nyilvánvalóvá is válik, hogy tökéletesen más dolgok komfortosak az egyiknek és a másiknak. Ez nem véletlen! Hiszen mások az erősségeik, melyekre vezetői munkájukat, tekintélyüket építhetik.

 

Megküzdeni az oroszlánnal?

Egyértelmű IGEN! Van itt gyakorlati minta? Nyilvánvalóan van! Nézzünk is erre egy példát:

Adott szervezeten belül sokszor látni, hogy a rendszerben dolgozó vezetők mind-mind hasonló értekezletet tartanak. Miért? Mert ez a szokás. Mert ez vált be. Mert ez klasszikus értelemben “mentesíti” a vezetőket az alól, hogy igazán megküzdjenek A HELYZETTEL, hogy felvállalják SAJÁT felelősségüket a rendszerben. Egyszerű és könnyű megoldás! Persze tele buktatóval: a csoport számára jelentősen megnehezíti az értekezleten való produktivitást, mi több, magának az értekezletnek az élvezhetőségét.

 

A te vezetői hitelességed az, hogy milyen értekezletet tudsz tartani!

Tegyük fel, hogy tudatában a feladat nagyszerűségével és nehézségével, úgy döntesz, hogy megcsinálod a SAJÁT értekezletedet! Mi történik ekkor:

– a tied lesz, a te erősségeidre épít, amitől jobban érzed magad, határozottabb leszel a vállalati szerepedben

– a te stílusodban zajlik majd és jó lehetőséget nyit neked arra, hogy a csapatod felé a vezetői tekintélyedben megerősítsen

– a saját hangodon megtartott értekezlet egy percre sem zökkent ki a menetből (hiszen TE MAGAD vagy), tehát közelebb kerülsz a célhoz, hogy a csoportmunka hatékonyabb lesz, eredényeket tudsz majd prezentálni!

Hát, nem ez minden vezető álma?! Egyszerű és egyszerűen csak próbáld ki!

 

Vezető vagyok, létezem!

Nem mindegy, hogy milyen szférában vagy vezető, és nem mindegy, hogy MILYEN típusú vezetővé szeretnél válni! Lehetsz például:

– vállalkozó típusú vezető (az információkat főleg négyszemközti beszélgetésekben cserélik, emiatt nekik kezdetben nehezebb megtartani egy értekezletet, átállni egy más technikára)

– integráló típusú vezető (ha ide tartozol, akkor jómagad is érzed, hogy neked jobban fekszik az értekezlet, mert eleve igényed, hogy embereket egy asztalhoz ültess és őket összekapcsold)

 

Te, melyik leszel?! A választás a tied!

 

Hegyi Nóra

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/01/cup-2592041_960_720.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/01/cup-2592041_960_720-150x150.jpgCityNewsÉletmódéletmód,főnök,iroda,legjobb főnök,üzlet,vezetőMost kaptad meg életed vezetői pozícióját? Fiatal vezető vagy? Akkor ez a bekezdés neked szól!   A szomszéd fűje biztos, hogy mindig zöldebb??? Amikor belekerülsz egy új vezetői helyzetbe és ott állsz az új életed első értekezlete előtt, biztos, hogy a legjobb formádat akarod hozni! Mit teszel ilyenkor? Ellesheted az adott szervezeti...