A télen megcsappant vitaménkészletünk pótlásához és alakunk karbantartásához abszolút tökéletes választás a következő saláta, mely a hozzávalók mennyiségének megválasztásával, saját szájízünkre formálva könnyen kedvenccé válhat.

repasali

Hozzávalók

60 dkg sárgarépa

1 szál torma (kb.10-15 dkg)

1 szép alma

1 citrom leve

1 pohár tejföl

 

Elkészítés

A tormát a készítés előtti napon áztassuk be vízbe. A sárgarépát, az almát és a tormát megtisztítjuk, és sajtreszelőn lereszeljük egy nagy tálba. Összekeverjük a citrom levével és a tejföllel, ízlés szerint sózzuk, s már kész is. Egyszerű – de nagyszerű.

 

Tippek

Ízlése szerint, tehet bele több tormát, citromot. Befőttes üvegbe, vagy más, jól záródó edénybe 1-2 napig kiválóan eláll a hűtőszekrényben, és tartja tápértékét (éppen a citrom “konzerváló” hatása miatt). Húsételek mellé is készíthetjük, de az esti hideg felvágottakból álló vacsora mellé is finom. Ami pedig szintén előnyére válik – számunkra is -, hogy csordultig van vitaminnal, amire ősszel-télen is nagy szükségünk van! Az alapanyagok pedig egész télen is kaphatók!

 

Érdekesség

A saláta neve Ascher Oszkár színművésztől ered, akinek a kedvéért egy szakács ezt a salátát “kísérletezte ki”.

 

Forrás: Fittlap.hu

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/01/repasali.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/01/repasali-150x150.jpgCityNewsEgészségalma,asher saláta,citrom,cukormentes,diéta,egészség,fogyókúrás,saláta,sárgarépa,tejföl,torma,vitamin,vitaminbomba,vitaminkészlet,vitaminsalátaA télen megcsappant vitaménkészletünk pótlásához és alakunk karbantartásához abszolút tökéletes választás a következő saláta, mely a hozzávalók mennyiségének megválasztásával, saját szájízünkre formálva könnyen kedvenccé válhat. Hozzávalók 60 dkg sárgarépa 1 szál torma (kb.10-15 dkg) 1 szép alma 1 citrom leve 1 pohár tejföl só   Elkészítés A tormát a készítés előtti napon áztassuk be vízbe. A sárgarépát, az almát és...