Közgazdasági iskolában végeztem, továbbtanultam egy kozmetikus szakiskolában, majd okj-n  a férfi szabó szakmát is kitanultam – áll a legutóbbi önéletrajzban, amit olvastam.  Egy tördelő pozíció álláshirdetésére érkezett…

Four candidates competing for one position. Having CV in his hand

Mindenkinek ég a talpa alatt a talaj. Kevesen mondhatják el magukról, hogy 1 évnél régebb óta dolgoznak a munkahelyükön, ráadásul a korábban kitanult szakmájukban. Lehetsz 30+, 40+ vagy akár idősebb is, rákényszeríthet az élet arra, hogy nagy harci kanyarral új szakmai életet kelljen építened. Bátorság kell hozzá! Kezdjél bele!

 

Íme 10 szabály, amit érdemes megfogadnod, ha nem akarsz újra felülni a hullámvasútra:

Ha eldöntötted, hogy pályát fogsz módosítani, akkor végig legyél elkötelezett a döntésed mellett.

  • A választásod legyen megfontolt, ne egy elsőre jól hangzó szeszélynek hódolj be! Jó dolog a flow…de, ha pénzre van szükséged és munkahelyre, ahol ki tudsz teljesedni, akkor neked magadnak kell azt a flow-t az izzadságcseppjeiddel megteremteni!
  • A pályaváltoztatás alapos tervezéssel járó feladat. Ne vedd félvállról, mert fél év múlva könnyen ugyanott találod magadat!
  • Gondold végig alaposan, mi az a környezet, iparág, munkakör, amiben el tudod képzelni magad, amihez értesz!
  • Ha biztosra akarsz menni, akkor úgy képzed magad, hogy a választásod passzolni fog hozzád! Ha mindez adott, akkor az már hab a tortán, ha a kiválaszott új szakma hivatalosan is hiány szakmának minősül!
  • Tanulj! Sokat és célirányosan! Nézz körül, számos ingyenes oktatási program várja a pályamódosítókat!
  • Ha már túl vagy a nehezén, akkor készíts egy nagyon jó önéletrajzot, amit kifejezetten a megpályázott munkakörre szabsz. Csak olyan iskolákat és tapasztalatokat kell elmondanod, ami azt bizonyítja, te nem egy reneszánsz ember vagy, aki mindenhez ért! Elég, ha az adott munkakörben jó vagy!
  • Egy jó fotó aranyat ér! Invesztálj bele és az önéletrajzodba, ne a kedvenc nyaralós képedről kivágott kacér négercsók nézzen farkasszemet a leendő főnököddel!
  • A motivációs leveled legyen lényegretörő és rövid. Ebben nem nyalni kell, hanem rendszerbe szedni mindazt, ami alátámasztja, miért passzolsz bele a megpályázott cég életébe.
  • Ne add fel túl hamar! Mindenhez idő kell!

Jól akarod csinálni?! Akkor vágj bele bátran!

 

EniKovács

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/01/KK_newjob.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/01/KK_newjob-150x150.jpgCityNewsÉletmódállásinterjú,álláskeresés,karrier,munkahelyváltás,önéletrajz,pályamódosítás,pályaválasztás,szakma,új munka,új munkahelyKözgazdasági iskolában végeztem, továbbtanultam egy kozmetikus szakiskolában, majd okj-n  a férfi szabó szakmát is kitanultam – áll a legutóbbi önéletrajzban, amit olvastam.  Egy tördelő pozíció álláshirdetésére érkezett… Mindenkinek ég a talpa alatt a talaj. Kevesen mondhatják el magukról, hogy 1 évnél régebb óta dolgoznak a munkahelyükön, ráadásul a korábban kitanult...