Minden embernek vannak nem mindennapi, furcsa szokásai. Ki felvállalja, ki rejtegeti őket. Hallottál már olyanról, hogy valaki megszámolja a lépteit, vagy kabalákat hord magánál? Akkor azon sem fogsz meglepődni, hogy az emberek nagy része valójában megszokásainak a rabjaivá válik és benne is ragad őrületében élete végéig. Az alábbiakban olyan híres emberek rigolyáiról olvashatsz, akikről eddig nem is gondoltad volna, hogy a megszállottak táborát erősítik. Dőlj hátra, és élvezd, hogy esetleg te sem vagy egyedül saját kis harcodban, amit furcsaságaid ellen indítottál.

 

Stanley Kubrick neve mindenkinek ismerősen cseng, aki látta a Ragyogást, vagy a 2001: Űrodüsszeiát. Mivel elzárkózva élte magánéletét, elég keveset lehet róla tudni, ám egy bizonyos: nagyon szerette az állatokat. Volt, mikor 16! macskával osztotta meg otthonát, de ezen jószágok mellett 7 Golden retrivert és 4 szamarat is tartott. Kész állatkert volt nála, de lehet pont ők ihlették meg a rendezőt a sikerfilmjeihez.

Erik Satil igen különös francia zeneszerző volt. Nagyon szerette az esernyőket, amikből több mint 100 db volt otthonában. Ám ez semmi az étkezési szokásaihoz képest! Minden nap 7:18-kor kelt ki az ágyából, az ebédhez 12:11-kor kezdett hozzá, vacsoráját 19:16-kor kellett felszolgálni neki és 22:37-kor került ágyba. Ha bárki azt hinné ezt nem lehet fokozni, az téved! Ugyanis kizárólag azokat az ételeket ette meg, amik fehér színűek. Például tojásfehérje, só, cukor, kókusz, rizs.

Leonardo da Vinci a reneszánsz leghíresebb polihisztora volt. Szinte mindenbe belekóstolt a festészettől a feltalálásig. Még a boncolásba is belevágott, hogy anatómiai ismereteit bővítse. Viszont nem sűrűn aludta ki magát. Összesen négyóránként tért nyugovóra, akkor is 20-30 perceket aludt át. Bár, ha munkásságát tekintjük nem is lett volna többre ideje.

Nincs még egy olyan festő, aki annyira elengedte volna a fantáziáját, mint Salvador Dalí. Festményei egyszerre voltak bizarrok és lenyűgözően csodálatosak. Az élete is olyan volt, mint a legtöbb festménye: volt, amikor karfiollal megtömött autóval furikázott Párizsban, de tőle az sem volt szokatlan, ha éppen egy hangyászsünt sétáltatott pórázon. Feleségének vett egy komplett várat, ahova ő maga csak akkor nyert bebocsátást, ha írásos meghívót kapott.

dali-anteater1

Edvard Hagerup Grieg a legismertebb norvég zeneszerző ikonikus dallamait rengeteg híres reklámban hallhatjuk viszont. A gyakorlás és önképzés mellett azonban más is segítette őt a siker elérésében. Ez pedig egy békafigura volt, amit kabalaként mindenhova magával cipelt a zsebében. Ha bátorításra volt szüksége vagy nehézségei akadtak, csak benyúlt a zsebébe és megdörzsölte kis kedvencét…

Forrás: Múlt-kor

Szerző: Zsidákovits Lulu Dóra

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2019/03/man-794514_960_720.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2019/03/man-794514_960_720-150x150.jpgNews CitySzínesfurcsaságok,hírességek,szokásokMinden embernek vannak nem mindennapi, furcsa szokásai. Ki felvállalja, ki rejtegeti őket. Hallottál már olyanról, hogy valaki megszámolja a lépteit, vagy kabalákat hord magánál? Akkor azon sem fogsz meglepődni, hogy az emberek nagy része valójában megszokásainak a rabjaivá válik és benne is ragad őrületében élete végéig. Az alábbiakban olyan...