Gary Leon Ridgway Amerika egyik leghíresebb sorozatgyilkosai közé tartozott. A Green River néven ismert férfi, 71 gyilkosságot ismert be, de a hatóságok feltételezik, hogy áldozatának száma sokkal több lehetett.

Áldozatai többnyire fiatalkorú tini lányok és prostituáltak voltak. A gyilkosságokat Seattle-be és Washington államban követte el 1982 és 1991 között. Első 5 áldozatának holttesteit a Green folyóban találták meg, így a sajtó nevezte el őt a „Green folyó menti gyilkos”nak.
Áldozatait többnyire megfojtotta egy kötéllel, de volt, hogy a puszta kezével vette el életüket. Miután végzett megfogta őket és elhelyezte a King megye erdős füves területein. „Annyi nőt akartam megölni, ahányat képes voltam azok közül, akiről azt hittem, hogy prostituáltak”. Ezzel a mondattal kezdte tárgyalását Gary Leon Ridgway.

Nála több embert senki sem ölt meg –hivatalosan- az Egyesült Államokban. Beteges elméje miatt, gyakran visszatért a már kihűlt testekhez, hogy közösüljön velük. „Ez nem volt nekrofília, csak így egy ideig el tudtam fojtani állandó vágyaimat” – mondta nyugodt arckifejezéssel.

2001-ben tartoztatták le, Washingtonban. Ekkor már a nyomozók kezében volt négy olyan DNS minta, amivel vádat tudtak emelni ellene. A későbbi eljárások során, megállapodtak abban, hogy nem kap halálbüntetést akkor, ha elvezeti a rendőröket az összes holttesthez.
A tárgyaláson mikor mind a 71 nő halálában bűnösnek vallotta magát és nem volt semmiféle megbánás az arcán. A bíróságon az áldozatok rokonai elmondhatták véleményüket Ridgeway-nek. Gary ezeket mind meghallgatta, miközben az arcára semmilyen érzelem nem ült ki.  Az egyedüli nem szokványos reakciója a per alatt akkor volt, amikor az egyik áldozatának apja megbocsátott neki tettéért. A mentálisan erősen beteg Gary ezt már nem tudta kezelni.

Gary Leon Ridgway jelenleg 69 éves és egy coloradói börtönben tölti életfogytiglani büntetését.

Szerző: MZs

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/10/killer-820017_1920-1024x767.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/10/killer-820017_1920-150x150.jpgNews CityNagyvilággyílkosságok,sorozatgyilkosGary Leon Ridgway Amerika egyik leghíresebb sorozatgyilkosai közé tartozott. A Green River néven ismert férfi, 71 gyilkosságot ismert be, de a hatóságok feltételezik, hogy áldozatának száma sokkal több lehetett. Áldozatai többnyire fiatalkorú tini lányok és prostituáltak voltak. A gyilkosságokat Seattle-be és Washington államban követte el 1982 és 1991 között....