Az interneten bármi megtalálható. Meghatározza életünket. Már nem könyveket lapozunk fel, ha valamire kíváncsiak vagyunk, nem az ismerősöket kérdezzük meg első körben, ha bajba kerülünk, hanem bekapcsoljuk a gépünket, vagy a telefonunkat és azonnal böngészni kezdünk. Megy az adok-veszek, futnak az információk. Itt minden megtalálható. Tényleg minden. És akkor még nem is jártál a Darkweben…

A nyilvános oldalaktól teljes körű elszigeteltséggel működik a Dark Web, ahol a bűnözők és perverzek egyaránt megtalálhatóak.  A „The Hidden Wikire” érkezőket csupán csak az FBI és az Europol figyelmeztetése fogadja az egyik legnagyobb titkos gyűjtőoldalon.

Ennek a weblapnak semmilyen köze az online enciklopédiához, vagy a jól ismert Wikipédiához.
Hanem a Dark weboldal fő csomópontjaként tartják számon. Ez a tudatmódosító szerek, fegyverek, pedofília vagy bármilyen dolog iránti érdeklők ugródeszkája.

A titkos és névtelen böngészés egyik legfőbb tornya a TOR program. Ez egy hasonló böngésző, mint a Chrome vagy Firefox. Ám a TOR programon keresztül tejesen anonim módon lehet rákeresni dolgokra. Ez alaposan megnehezíti a nyomozásokat és lehallgatásokat, mert a felhasználok, vagy weblap üzemeltetők teljesen elszigetelve tudnak barangolni a sötét dolgok bugyraiban, digitális nyomuk nem marad.  Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség és a brit titkosszolgálat is próbálta már megszüntetni, feltörni a hálózatot, ám eddig még sikertelenül.

A DarkWeb igazából nem más, mint egy szabadon látogatható weboldal. Pont emiatt a legveszélyesebb.

Szerző : MZS

 

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/10/code-1076536_1280-1024x574.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/10/code-1076536_1280-150x150.jpgNews CityNagyvilágdark web,deep web,internetenAz interneten bármi megtalálható. Meghatározza életünket. Már nem könyveket lapozunk fel, ha valamire kíváncsiak vagyunk, nem az ismerősöket kérdezzük meg első körben, ha bajba kerülünk, hanem bekapcsoljuk a gépünket, vagy a telefonunkat és azonnal böngészni kezdünk. Megy az adok-veszek, futnak az információk. Itt minden megtalálható. Tényleg minden. És akkor...