Nagyjából a 90 évek óta divat a teljes szőrtelenítés, ami valljuk be, igen sokat dobhat egy nő vagy akár egy férfi külsején is. Nem csak higiéniai, de kényelmi szempontból is sokkal ideálisabb, mint szőrrel létezni. Mivel sok szempontot kell figyelembe venni, amikor meg szeretnénk szabadulni a bundától, érdemes mérlegelni és ismerni a legjobb megoldásokat, praktikákat. Nyilván: legyen gyors, hatásos és ne legyen vele sok macera. Íme hát, válasszatok!

 

Borotva

A borotva a legelső, ami eszébe jut az embernek. Villámgyorsan tünteti el a szőrt, minden testfelületre alkalmas. Arra kell figyelni, hogy a pengéje mindig legyen éles, mert ha már nagyon használt, akkor sérüléseket okozhat. Viszont, ha minden stimmel a borotvával, akkor ez az a módszer, ami teljesen fájdalommentes.

Tipp: Ha borotvahab helyett krémesebb állagú testápolóval kened be a felületet és ezután borotválkozol, sokkal selymesebb lesz a bőröd.

Gyanta:

Manapság már nem feltétlen kell elmenni szakemberhez gyantáztatni. Kaphatók forró, de hideggyanta-csíkok is a boltokban, így otthon, kényelmesen, gyorsan lehet eltávolítani a nem kívánt szőrzetet. A gyantázás gyors, viszonylag nagy felületen távolítja el a szőrt, viszont fájdalmas. Nem tart sokáig a kellemetlen érzés, de akinek alacsony a fájdalom küszöbe, az inkább ne ezt a módszert válassza az intim részeknél.

Epilátor:

Az epilálás is a fájdalmasabb módszerek közé tartozik, viszont ellenben a borotvával ez tövestül tépi ki a szőrszálakat. Sokkal tovább marad sima a bőr, így ritkábban kell alkalmazni, ami nem is gond tekintve, hogy nagyon kellemetlen érzés. Ma már sokféle epilátor van a boltokban, amik ezt a fájdalmat próbálják enyhíteni. Pl.: a jégakkus epilátor, amely egyből le is hűti a felületet a behatás után.

Szőrtelenítő krém:

Több cég dobott piacra olyan krémeket, melyek meglazítják és kihúzzák a szőrszálakat. Az eljárás lényege, hogy a krémet fel kell kenni, majd hagyni pár percig, hogy kifejtse hatását. Ezután egy sima műanyag borotvával (melynek nincsenek pengéi) kell megtenni a szokásos borotváló mozdulatokat. A módszer hátránya, hogy nagyon kellemetlen szaga van és, ha tovább hagyjuk a bőrön, akkor allergiás reakció léphet fel.

Lézeres szőrtelenítés:

Ez a legjobb megoldás akár rövid, akár hosszú távra szeretne megszabadulni valaki a prémtől. Az első kezelés után akár 2 hónapig is élvezhető a szőrtelen, gondatlan élet. A technikája, hogy a lézer felrobbantja magát a szőrtüszőt és így el is távolítja azt. A módszer jár némi fájdalommal, de elviselhető. Fontos tudni, hogy csak a sötét szőrszálakat nyeli el a fény, így az eljárás során és utána is kerülni kell a szoláriumot és a napozást, mert a barna bőrön égési sérüléseket okozhat a lézer.

Szerző: Zsidákovits Lulu Dóra

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/09/photo-1530011805616-8052358781cc.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/09/photo-1530011805616-8052358781cc-150x150.jpgNews CityÉletmódhigiénia,praktikák,szőrtelenítésNagyjából a 90 évek óta divat a teljes szőrtelenítés, ami valljuk be, igen sokat dobhat egy nő vagy akár egy férfi külsején is. Nem csak higiéniai, de kényelmi szempontból is sokkal ideálisabb, mint szőrrel létezni. Mivel sok szempontot kell figyelembe venni, amikor meg szeretnénk szabadulni a bundától, érdemes mérlegelni...