Adománygyűjtő akciót hirdetett a Green Sziget kezdeményezés: a fesztivál végén már nem használt kempingfelszereléseket a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül a valóban rászorulókhoz juttatják el.

„Adományozz sátrat vagy kempingfelszerelést! Amit nem akarsz elvinni magaddal, az valakinek még jól fog jönni” – írják az akció szervezői. Tóth Tibor, a Sziget szolgáltatásfejlesztési vezetője elmondta, a Love Revolution For Human Rights powered by Máltai Szeretetszolgálat program célja a Szigeten szükségtelenné vált, de egyébként hasznos kempingcikkek és egyéb tárgyak jótékony célra történő összegyűjtése és eljuttatása. „Ezzel a hulladéktermelés csökkentése mellett a rászorulókhoz tudunk eljuttatni olyan eszközöket, tárgyakat, amivel hozzájárulhatunk az életminőségük javításához” – tette hozzá Tóth.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a vendégek sok holmit hagynak hátra a Szigeten, eddig ennek nagy része a szemétbe kerül, egy másik részét pedig összegyűjtik a fesztiválozók, vagy a fesztiválon dolgozó emberek. De a városból is sokan jönnek ezzel a céllal.

„Mivel sok probléma merült fel ezzel kapcsolatban, ezért úgy döntöttünk, hogy a feleslegessé vált dolgokat egy szervezett rendszer keretén belül gyűjtjük be, a Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve” – mondta Tóth Tibor, aki elmondta, hogy aki felajánlja a sátrát, az egy, a gyűjtőpontokon elérhető matrica felragasztásával jelezheti, hogy nincs szüksége rá és a programban dolgozó önkéntesek begyűjthetik, vagy pedig leadhatja a Szigeten telepített gyűjtőpontokon.

Forrás és fotó: sziget.hu

(szerk.)

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/08/sziget0813_2.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/08/sziget0813_2-150x150.jpgNews CityÉletmódcivil program,fesztiválok,green sziget,sziget feszitválAdománygyűjtő akciót hirdetett a Green Sziget kezdeményezés: a fesztivál végén már nem használt kempingfelszereléseket a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül a valóban rászorulókhoz juttatják el. „Adományozz sátrat vagy kempingfelszerelést! Amit nem akarsz elvinni magaddal, az valakinek még jól fog jönni” – írják az akció szervezői. Tóth Tibor, a Sziget szolgáltatásfejlesztési vezetője...